Nakomelingen vanaf de boerderij Schoneveld in Laren (Gld) en Barchem (Gld)

Foto van J.A. Schoneveld
De publicatie Nakomelingen vanaf de boerderij Schoneveld in Laren (Gld) en Barchem (Gld) is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 1.497 personen. Vanwege privacy zijn 451 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 13 september 2023.


BEWONERS EN NAZATEN VAN DE BOERDERIJ SCHONEVELD IN LAREN (GLD)VAN DE GENEALOOGDe hier gepresenteerde verzameling is nog niet compleet en hoewel zo zorgvuldig mogelijk weergegeven staan er ongetwijfeld nog onvolkomenheden in. Voor aanvullingen of opmerkingen houdt de schrijver zich warm aanbevolen. Deze graag mailen naar schoneveld.jan12@gmail.com of telefonisch naar 0321-312495 Het volgende overzicht is verzameld door Jan Albert Schoneveld uit Dronten. Na mijn pensionering ben ik begonnen mijn voorouders te achterhalen. Die bleken afkomstig van de boerderij SCHONEVELD gelegen aan de Oxersteeg 12 in Colmschate ten Oosten van Deventer. Daarbij stuitte ik op een verbinding met de Schoneveld’s uit Laren (Gld). Althans dat dacht ik, maar dat was niet zo. Later bleek dat Derk Schoneveld uit Laren (Gld) zijn bruid Derksken Hietbrink in Bathmen huwde. Maar bij de zoektocht van een verbinding van Derk Schoneveld met de Schoneveld’s uit Colmscate had ik inmiddels al heel wat gegevens uit Laren en later ook uit Barchem verzameld. Ik vond het interessant om alle nakomelingen van deze boerderijen op het spoor te komen.FAMILIE NAMEN IN HET OOSTEN DES LANDSIn het Oosten was het gebruikelijk de mensen te noemen naar de naam van de vader, als Janszoon (Jansen), Jacobszoon (Jacobsen), Hendrikszoon (Hendriksen). Daarnaast was het gebruikelijk de mensen te noemen naar de naam van de boerderij, waarop zij woonden en boerden. Wanneer de mensen verhuisden naar een andere boerderij kregen ze na verloop van tijd ook de naam van die boerderij. Ook gebeurde dit als een man na het trouwen op de boerderij van de vrouw kwam te wonen. In dit register wordt eerst de naam gebruikt, die de mensen bij de doop ontvingen en daarna de namen, die ze door het dagelijks gebruik nadien ontvingen.Familie namen kwamen in het Oosten van het land pas in gebruik in de Franse tijd (1795-1811), waarbij ieder gezin een akte van naamsaanneming moest laten maken

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!