familiearchivaris

Familiearchief Familie Wind - Zwolle

Gerrit Wind huwde op 21 juli 1864 met Hendrika van Munster.

Gerrit vertrok in juli 1870 als varensgezel naar Amsterdam aldaar vertrok hij met een kofschip met Kapitein de Groot naar Engeland. Laatste levensteken was oktober 1870 toen hem is meegedeeld dat hij voor de derde keer vader was geworden van een zoon met de naam Antonie. In oktober 1870 is hij vertrokken met een schip naar een Amerikaanse haven.

Op 2 september 1874 is Gerrit overleden in Semarang aan de gevolgen van cholera. Kapitein Wierix en de eerste stuurnaam van het schip de Liberaal hebben later bij aankomst in Nederland aangifte gedaan van Gerrit zijn overlijden in Wierden. Bekend was dat Gerrit is geboren in Wierden maar ze wisten niet dat Gerrit een vrouw en kinderen in Zwolle had wonen aan de lijnbaan. Daar woonde ook vader Hendrik Wind die de zorg van de kinderen en vrouw op zich nam. Bron Delpher waar diverse rechtbank stukken zijn terug te vinden van de "doodverklaring" van Gerrit. Echter de naam is in de Delpher artikelen is verkeert gespeld, zoeken op de naam Gerrit Windt - Zwolle

Ik zoek het verhaal tussen juli 1870 en september 1784 waar is Gerrit geweest en hoe was de vaarroute en op welke schepen heeft hij gewerkt??

Hiernaast zoek ik informatie over Hendrika van Munster, hoe is het haar vergaan, toen ze alleen kwam te staan met drie jonge kinderen.

Familie Archivaris

De archivaris van dit familiearchief is H.

Via dit digitale archief kunt u mij - H - helpen met het vullen van het familiearchief en het beschrijven van de familiegeschiedenis.

Toegang tot dit familiearchief


Toegang tot dit familiearchief is alleen mogelijk na uitnodiging van de familiearchivaris. Wilt u toegang tot het familiearchief omdat u interessant materiaal heeft voor in het familiearchief of omdat u graag wilt helpen met het beschrijven van foto's?

Doe een toegangsverzoek