Stamboom Brull - Limburg

Foto van A.G.Brul
De publicatie Stamboom Brull - Limburg is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 2.203 personen. Vanwege privacy zijn 346 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 11 november 2023.


Toelichting:

Van oorsprong uit de driehoek Eijgelshoven - Rimburg - Ubach over Worms, Limburg met grensoverschrijdingen naar Marienberg en Herzogenrath in Duitsland.

Oorsprong van de naam "Brul":

Het patroniem Bruhl, met alle diverse vormen zoals o.a. Brull, Brul, Brulls, Bruhl en Bruel, is oorspronkelijk een oudgermaans toponiem,ontleend aan het Keltisch, dat reeds in het Gallo-romeins aangetroffen wordt als bro(g)ilius, een omheind klein bos. Ook wordt het aangeduid als vochtig, nat stuk weiland begroeid met laag houtgewas.
Het belangrijkste toponiem is dat van de stad Bruhl, landkreis Köln,Duitsland.
De afstammingsgeschiedenis van het geslacht Brull heeft zich in het Zuidoostelijk Hollands-Limburg ontwikkeld, geografisch in de driehoek Heerlen-Kerkrade-Ubach over Worms, met overschrijdingen over de huidige Nederlands-Duitse grens naar Herzogenrath en Mariënberg.
De oudste gevonden vermelding van Bruhl in Hollands-Limburg is de doop van Magdalena Brull, dochter van Arnoldus en zijn vrouw Agneta,op            15-6-1619 (Eygelshoven Parochieregister 105, doopregister 1617-1639).

Bronvermelding:

Basis voor stamboom Brull is het onderzoek van de heer Drs. J.A.Paasman d.d. 18 februari 1988. Gepubliceerd in "Boeren, burgers en buitenlui verzameld in 50 kwartierstaten".

Dankbetuiging:

Speciale dank aan Boudewijn Nols en Miriam Peters.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden


Andere publicaties van A.G.Brul




Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!