stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Zoekresultaten 'Happe' (in alle categorieën)

Resultaten 1 - 10 van 160:

www.bieseman-biezeman.nl

Bieseman-Biezeman

Geschiedenis van de familie Bieseman en Biezeman in hun sociaal-maatschappelijke context vanaf 1686.

Categorie: Organisaties » Boeken, tijdschriften en uitgevers   Filter


Screenshot van website

www.tresoar.nl/Pages/Default.aspx

Tresoar

Tresoar beheert een grote wetenschappelijke bibliotheek, een collectie archieven van en over Friesland en een grote verzameling documentatie en objecten over de Friese literatuur. De collectie kan in de studiezaal geraadpleegd worden en via de website kan gezocht worden in de catalogi en naamregisters. Naast de papieren collectie groeien ook de collecties foto’s, film en geluid, die eveneens via de website te raadplegen zijn.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter


Screenshot van website

www.genealogieonline.nl/stamboom-joon

Stamboom Joon

Een publicatie door P. Joon met gegevens over oa. de families Joon, Pieters, Van Happen, Verhappen, Henneke, Nossent, Bakker, Visser, Overdijk en Sman.

Categorie: Familienamen » J   Filter


Screenshot van website

westbrabantsarchief.nl

West-Brabants Archief

Het West-Brabants Archief is een gemeenschappelijke regeling die per 1 juli 2016 is ontstaan door de samenvoeging van de archiefdienst van Bergen op Zoom (inclusief Steenbergen en Woensdrecht) , het gemeentearchief Roosendaal en het Regionaal Archief West-Brabant (RAWB). Het RAWB bestond tot 1 juli uit de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Zundert en het waterschap Brabantse Delta. Het waterschap neemt aan het nieuwe West-Brabants Archief niet deel. Vanwege de samenvoeging van de drie diensten is gekozen voor een nieuwe naam: het West-Brabants Archief.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter


Screenshot van website

www.bhic.nl

Brabants Historisch Informatie Centrum

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in 's-Hertogenbosch is het Regionaal Historisch Centrum voor Noord-Brabant, met name het noordoostelijk deel van deze provincie. Het BHIC fungeert in formele zin als Rijksarchief in Noord-Brabant en als gemeentearchief en waterschapsarchief voor een aantal gemeenten en waterschappen gelegen in het noordoostelijk deel van deze provincie. Vanuit die functies beheert het BHIC enerzijds archieven en verzamelingen afkomstig van rijks-, provinciale en particuliere instellingen met als werkingsgebied de provincie Noord-Brabant of voorgangers daarvan, en anderzijds van ruim tachtig (voormalige) gemeenten en waterschappen gelegen in het genoemde noordoostelijk deel van deze provincie en eveneens van particuliere instellingen in dit gebied.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter


Screenshot van website

streekarchiefvp.nl

Streekarchief Voorne Putten & Rozenburg

Het Streekarchief is een gemeenschappelijke regeling en vormt zodoende de verzamelplaats voor de archieven van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. Daarnaast beheert het Streekarchief tal van particuliere archieven, zoals dat van kerkgenootschappen, bedrijven, verenigingen en families. Bovendien is er een uitgebreide collectie foto’s en documentatie aanwezig, zodat het Streekarchief de aangewezen plek is voor iedereen met vragen over de lokale geschiedenis.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter


Screenshot van website

www.goeree-overflakkee.nl/streekarchief

Streekarchief Goeree-Overflakkee

Het Streekarchief Goeree-Overflakkee beheert de archieven van de gemeente Goeree-Overflakkee, voormalige gemeenten en haar voorgangers, de waterschaps- en polderarchieven, overgebrachte Rijksarchieven en tal van particuliere archieven. Goeree-Overflakkee vormt het zuidelijkste deel van de provincie Zuid-Holland. Het voormalige eiland, inmiddels telt 13 dorpskernen en enkele buurtschappen. Thans zijn er vier gemeenten: Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter


Screenshot van website

www.regionaalarchiefdordrecht.nl

Regionaal Archief Dordrecht

Het Regionaal Archief Dordrecht beheert het archief van de stad Dordrecht, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, en van dertien omringende gemeenten. Het is gevestigd op het Hof in Dordrecht. De gemeenten waarvan het Regionaal Archief de archieven bewaard zijn, naast Dordrecht, Alblasserdam, Binnenmaas, Cromstrijen, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Korendijk, Molenwaard, Papendrecht, Sliedrecht, Strijen en Zwijndrecht. Het archief fungeert als centrum waar, in samenwerking met de bewoners van Dordrecht en de regio, vorm gegeven wordt aan het geheugen van de samenleving. Duizenden archiefstukken, foto's, tekeningen, kaarten, boeken, tijdschriften en kranten zijn in het erfgoedcentrum ondergebracht. Die archiefstukken komen niet alleen van de overheid, maar ook van burgers, bedrijven, scholen, sociale instellingen, notarissen, kerkgenootschappen en sportverenigingen. Vrijwel alle documenten zijn openbaar. De archieven en collecties die door het Regionaal Archief worden beheerd, worden bewaard op het Stadsdepot aan de Dordtse Kil. De studiezaal is echter op het Hof in de binnenstad; stukken die men wil inzien moeten dus ruim op tijd worden aangevraagd.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter


Screenshot van website

www.regionaalarchiefrivierenland.nl

Regionaal Archief Rivierenland

Het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) is een historisch informatie- en documentatiecentrum. Het verzamelt en beheert de archieven, afbeeldingen, boeken en documentatie van de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel. De informatie over polders en waterschappen omvat ook de polders Asperen, Dalem, Heukelum, Spijk en Vuren en de Over-Betuwe. Het RAR is in 1999 opgericht naar aanleiding van de gemeentelijke herindeling, waarbij de huidige gemeenten Buren en Neder-Betuwe ontstonden. Het komt voort uit een fusie tussen de archiefdiensten Tiel-Buren-Culemborg en Kesteren-Lienden-Echteld-Maurik. Geldermalsen en Neerijnen nemen sinds 2009 deel en in 2014 heeft het Streekarchief Bommelerwaard zich aangesloten. Met ingang van 1 januari 2019 zijn de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal samengevoegd tot de gemeente West Betuwe en zijn ook de archieven van de voormalige gemeente Lingewaal bij het RAR te vinden. Toen in 2003 het Waterschap Tielerwaard, Culemborgerwaarden en de Linge opging in het Waterschap Rivierenland, sloot dit een dienstverleningsovereenkomst met het RAR waarbij een groot aantal archieven hier werd ondergebracht. Op de website van het RAR is een stamboom te vinden van het huidige Waterschap Rivierenland en zijn 474 voorgangers.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter


Screenshot van website

www.iisg.nl

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis

Het IISG is een uniek instituut dat de wetenschap en de samenleving op wereldschaal dient. Op internationaal niveau genereren en bieden we betrouwbare informatie en inzichten over de (langetermijn) oorsprong, effecten en gevolgen van sociale ongelijkheid. Om dit te bevorderen, vormen we een internationale hub voor sociaal-historici over de hele wereld. Wij bieden en produceren historische bronnen en gegevens, faciliteren sociaal-historisch onderzoek en werken internationaal samen aan baanbrekende onderzoeksprojecten. Door het erfgoed van vaak onderdrukte sociale bewegingen veilig te stellen, dient het instituut bovendien de kwaliteit van het geheugen van de wereld. Met ons werk hopen we bij te dragen aan een levendig maatschappelijk middenveld.

Categorie: Archieven » Documentatiecentra   Filter


Screenshot van website