stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Zoekresultaten 'Mali' (in alle categorieën)

Resultaten 1 - 10 van 73:

www.bisdomdenbosch.nl/bisdom/geschiedenis-kunst-cultuur/archief

Archief - Bisdom van 's-Hertogenbosch

Het bisdomarchief beheert de nalatenschap van het bestuur, zoals dat vanaf het begin van het bisdom van ‘s-Hertogenbosch (1559) is gevoerd door de opeenvolgende bisschoppen en de onmiddellijk met hen verbonden personen en instanties. Het bevat onder meer archieven van bisschoppen, vicarissen, het secretariaat en het economaat van het bisdom, het voormalige bisdomblad en van de diocesane afdeling bouwzaken. In totaal berust nu ongeveer twee kilometer archief in de depots aan de Lange Putstraat. Medewerkers werken aan een grootscheepse inventarisatie en ordening van het bisdomarchief. Om die reden is het archief voor onbepaalde tijd gesloten voor bezoek en onderzoek. De medewerkers van het bisdomarchief verstrekken tevens adviezen aan parochies op het gebied van archiefvorming en beheer.

Categorie: Archieven » Kerkarchieven   Filter


Screenshot van website

www.genealogieonline.nl/genealogie-wouda

Genealogie Wouda

Een publicatie door C. Wouda met gegevens over oa. de families Wouda, Conrads, De Boer, Westerhuis, Van der Vaart, Holt, Hoeksma, Mali, Rinsema en De Jong.

Categorie: Familienamen » W   Filter


Screenshot van website

www.friesarchiefnet.nl

Voormalige gemeente Schoterland

Index bevolkingsregister 1850-1860, 1880-1900, 1927, 1928.

Categorie: Bronnen » Provincies » Friesland   Filter


Screenshot van website

www.bhic.nl

Brabants Historisch Informatie Centrum

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in 's-Hertogenbosch is het Regionaal Historisch Centrum voor Noord-Brabant, met name het noordoostelijk deel van deze provincie. Het BHIC fungeert in formele zin als Rijksarchief in Noord-Brabant en als gemeentearchief en waterschapsarchief voor een aantal gemeenten en waterschappen gelegen in het noordoostelijk deel van deze provincie. Vanuit die functies beheert het BHIC enerzijds archieven en verzamelingen afkomstig van rijks-, provinciale en particuliere instellingen met als werkingsgebied de provincie Noord-Brabant of voorgangers daarvan, en anderzijds van ruim tachtig (voormalige) gemeenten en waterschappen gelegen in het genoemde noordoostelijk deel van deze provincie en eveneens van particuliere instellingen in dit gebied.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter


Screenshot van website

www.GenPage.nl

Altena, van

Onderzoek naar de familie Van Altena van het voormalige eiland Marken.

Categorie: Familienamen » A   Filter


Screenshot van website

www.historischcentrumoverijssel.nl

Historisch Centrum Overijssel

Historisch Centrum Overijssel (HCO) is een informatiecentrum voor de geschiedenis van de provincie Overijssel en de stad Zwolle. Het HCO ontstond in 2001, toen het voormalige Gemeentearchief van Zwolle en het voormalige Rijksarchief van Overijssel werden samengevoegd. Van januari 2016 tot oktober 2017 was politicus Arie Slob directeur. In die periode werd ook het Deventer Stadsarchief bij het HCO betrokken en viel het besluit dat de collectie van het Stedelijk Museum Zwolle overgaat naar het HCO.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter


Screenshot van website

www.stadsarchiefdelft.nl

Voormalige gemeente Hoog en Woud Harnasch

Geboorten, huwelijken en echtscheidingen en overlijdens 1818-1832.

Categorie: Bronnen » Provincies Nederland en België » Zuid-Holland   Filter


Screenshot van website

www.goeree-overflakkee.nl/streekarchief

Streekarchief Goeree-Overflakkee

Het Streekarchief Goeree-Overflakkee beheert de archieven van de gemeente Goeree-Overflakkee, voormalige gemeenten en haar voorgangers, de waterschaps- en polderarchieven, overgebrachte Rijksarchieven en tal van particuliere archieven. Goeree-Overflakkee vormt het zuidelijkste deel van de provincie Zuid-Holland. Het voormalige eiland, inmiddels telt 13 dorpskernen en enkele buurtschappen. Thans zijn er vier gemeenten: Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter


Screenshot van website

www.nationaalarchief.cw

National Archief Curaçao

Het Nationaal Archief is de beheerder van de archieven van het huidige land Curaçao en van het voormalige land, de Nederlandse Antillen. Daardoor beheert het Nationaal Archief de schatten aan informatie van ons verleden. Deze schatten van informatie bestaan uit de archieven die ontstaan zijn gedurende het uitvoeren van de taken van de overheid.

Categorie: Internationaal » Zuid-Amerika   Filter


Screenshot van website

www.regionaalarchiefrivierenland.nl

Regionaal Archief Rivierenland

Het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) is een historisch informatie- en documentatiecentrum. Het verzamelt en beheert de archieven, afbeeldingen, boeken en documentatie van de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel. De informatie over polders en waterschappen omvat ook de polders Asperen, Dalem, Heukelum, Spijk en Vuren en de Over-Betuwe. Het RAR is in 1999 opgericht naar aanleiding van de gemeentelijke herindeling, waarbij de huidige gemeenten Buren en Neder-Betuwe ontstonden. Het komt voort uit een fusie tussen de archiefdiensten Tiel-Buren-Culemborg en Kesteren-Lienden-Echteld-Maurik. Geldermalsen en Neerijnen nemen sinds 2009 deel en in 2014 heeft het Streekarchief Bommelerwaard zich aangesloten. Met ingang van 1 januari 2019 zijn de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal samengevoegd tot de gemeente West Betuwe en zijn ook de archieven van de voormalige gemeente Lingewaal bij het RAR te vinden. Toen in 2003 het Waterschap Tielerwaard, Culemborgerwaarden en de Linge opging in het Waterschap Rivierenland, sloot dit een dienstverleningsovereenkomst met het RAR waarbij een groot aantal archieven hier werd ondergebracht. Op de website van het RAR is een stamboom te vinden van het huidige Waterschap Rivierenland en zijn 474 voorgangers.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter


Screenshot van website