stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Archieven » Documentatiecentra

Websites 1 - 4 van 4:

www.vlaamsbrabant.be/nl/over-de-provincie/documentatiecentrum-vlaams-b ...

Documentatiecentrum Vlaams-Brabant | Provincie Vlaams-Brabant

Het Documentatiecentrum Vlaams-Brabant is een erfgoedbibliotheek met meer dan 11.000 boeken en tijdschriften over de geschiedenis van de regio Vlaams-Brabant en Brussel.


Screenshot van website

www.hdcaalten.nl

Euregionaal Historisch Documentatiecentrum Aalten

Een grote verscheidenheid van naslagwerken zijn keurig gerangschikt in boekenkasten en op schappen opgeborgen. Van boeken over kastelen en landgoederen tot jaargangen van het blad Kerkvenster, van privé-aantekeningen van dokter Das tot transcripties over belastingen uit 1748, een veelvoud aan historisch materiaal ligt ter inzage voor eenieder die geïnteresseerd is in geschiedenis of die meer wil weten over zijn of haar familieverleden. Daarnaast is ook een uitgebreide oorlogsbibliotheek in het pand aanwezig met vooral veel informatie over de Tweede Wereldoorlog in Europa. Enkele controversiële boeken worden achter gesloten deuren bewaard, zoals ‘Mein Kampf’ van Adolf Hitler en een boek over Verordeningen Strafbaarheid van de Wehrmacht uit 1941.


Screenshot van website

gendreas.be

Genealogisch onderzoek in het land van Diest

Wij doen genealogisch onderzoek naar de voorouders in gans België. Wij willen door middel van ons werk laten zien dat stamboomonderzoek meer is dan alleen datums en plaatsen.


Screenshot van website

www.iisg.nl

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis

Het IISG is een uniek instituut dat de wetenschap en de samenleving op wereldschaal dient. Op internationaal niveau genereren en bieden we betrouwbare informatie en inzichten over de (langetermijn) oorsprong, effecten en gevolgen van sociale ongelijkheid. Om dit te bevorderen, vormen we een internationale hub voor sociaal-historici over de hele wereld. Wij bieden en produceren historische bronnen en gegevens, faciliteren sociaal-historisch onderzoek en werken internationaal samen aan baanbrekende onderzoeksprojecten. Door het erfgoed van vaak onderdrukte sociale bewegingen veilig te stellen, dient het instituut bovendien de kwaliteit van het geheugen van de wereld. Met ons werk hopen we bij te dragen aan een levendig maatschappelijk middenveld.


Screenshot van website