Familie Petit

Opengeslagen boek met foto's van Léandre Petit en Anna Claaassen

Geschiedenis van de familie Petit

Rond 1837 vertrekken twee broers Charles Philippe Petit en Jérôme Petit uit het Belgische Arquennes naar Nederland (Zevenbergen). Zij vestigen zich als handelaren/ steenhouwers. De broers zijn daar zeer succesvol in. Later komt Léandre Petit, het neefje van Charles Philippe, naar Nederland. Hij vestigt zich als hij 23 jaar is  als steenhouwer in Tilburg. Hij mag zich evenals zijn ooms een succesvol zakenman noemen. Deze drie avontuurlijke mannen legden de basis van 'onze' Nederlandse familie Petit (Breda en Tilburg).

 

Het is de bedoeling om de familie Petit zo breed mogelijk te beschrijven. Deze site heeft als vertrekpunt de  geschiedenis van Léandre Petit (mijn overgrootvader)   Maar ook informatie over de Bredase tak is van harte welkom. Heb je informatie, foto's of klopt er iets niet op de site, maak dan gebruik van het contactformulier.

 

Bij het samenstellen van de site heb ik gebruik gemaakt van de kennis van Christine Petit, dochter van Henri Petit, de informatie van het Regionaal Archief Tilburg, eigen onderzoek bij verschillende archieven, Leander Petit, kleinzoon van Guillaume (Gulioom) Petit, Just Vlak, kleinzoon van Florentius (Louis) Petit. Jeanne van Loon-van Eijck, kleindochter van Fien en Lambert van Eijck-Petit. De foto's komen uit verschillende familiefotoboeken.

 

Op 2 november 2019 heb ik van Rolf Grielen en zijn broers en zussen twee prachtige oude fotoboeken gekregen met een schat aan prachtige foto's van familieleden. Ik kan nog niet alle foto's thuisbrengen maar ik ga er vanuit dat dat op termijn in een aantal gevallen wel moet lukken. De fotoboeken komen uit de nalatenschap van Martina Verbiesen die de boeken erfde van haar moeder Augusta Verbiesen Petit (foto: Augusta met zoon Norbert /1903)!

 

 

Christine van Lieshout-Petit is op 4 juni 2017 overleden. Christine heeft ons enorm geholpen bij het in kaart brengen van de geschiedenis van de familie Petit. We zullen Christine missen, ze was een bijzonder mens. Christine: Lief, charmant, eigenzinnig, belangstellend en scherp van geest. .

 

Hans en Maroesj Petit

Opengeslagen boek met foto's van Léandre Petit en Anna Claaassen
Opengeslagen boek met foto's van Léandre Petit en Anna Claaassen
Opengeslagen boek met foto's van Léandre Petit en Anna Claaassen