Welkom

op deze unieke genealogische website van de familie WIND

waaronder ook WINT en WINDT met alle voorvoegsels
en vele andere veenfamilies

Via deze website heeft u toegang tot mijn levenswerk: een unieke verzameling genealogische gegevens van diverse veenfamilies.

Veel gegevens van na het jaar 1811 komen van Wiewaswie.nl.
Het onderzoek gaat nog steeds voort en de resultaten zullen periodiek worden verwerkt in de bestanden die u via deze site kunt bereiken.

Er zijn verschillende families die nog niet met elkaar kunnen worden verbonden, maar de voorouders hadden allen met veen te maken. Het is precies om die reden dat ik u graag het een en ander over het ontstaan van veen wil vertellen. U vindt deze informatie in het menu Inleiding.

Wanneer u in de parentelen personen tegenkomt die zich als eerste in een bepaald veengebied vestigden, zal bij hen een nadere beschrijving van de turfwinning in dat gebied te vinden zijn.
Via het menu INGANG database krijgt u toegang tot de enorme database via Parentelen, Gezinsreconstructies, Gerelateerden en Huwelijken.

Ik hoop dat u veel plezier beleeft aan deze site en dat het uw onderzoek kan helpen!

Disclaimer:
Omdat de hoeveelheid gegevens erg groot is, heb ik niet alle gegevens persoonlijk kunnen verifiëren. Veel gegevens werden door andere amateurgenealogen aangeleverd en voor de herkomst en direct of indirect eigendomsrecht ervan kan ik helaas niet instaan.