Stamboom Van Rooij

Foto van B.A.A.J. van Rooij
De publicatie Stamboom Van Rooij is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 4.361 personen. Vanwege privacy zijn 1.056 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op maandag 19 februari 2024.


2023

Recent is via bronmateriaal ontdekt dat onze voorouder, met de naam Jan Janse van Roij, en die trouwde in 1714 met Jenneke Meuis Jan Tijsse uit  Sint-Michielsgestel, zelf afkomstig is uit 'Gemonde onder Roei" (Roei=Sint-Oedenrode) met de naam Jan Jan Pauwels. Sinds zijn huwelijk in Sint-Michielsgestel is hij vervolgens, in DTB- registers en akten, ook bekend als Jan Janse [Pauwels] van Roij.
Bevestiging dat wij het hebben over een en dezelfde person, is te vinden dankzij de getuigen bij de geboorte van hun kinderen en kleinkinderen. Het zijn (aangetrouwde) familieleden van Jan Jan Pauwels van Roij,en van Jenneke Meuis Jan Tijsse natuurlijk.

De naam Van Roij en Van Rooij werd voor 1800 wisselend gebruikt; na de invoering van de code Napoleon omstreeks 1800 uitsluitend Van Rooij.

Deze 'doorbraak' heb ik mede te danken aan belangrijke bijdragen van gerelateerd bronnenmateriaal, aangereikt door Ron Gommers.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.




Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!