Alle Begijnen van Amsterdam, Vondel, Hooft, Huydecoper, v. Eeghen, De Clercq, Trip, Boissevain en anderen.

Foto van Gerrit van Dijk. Archivaris Begijnhof Amsterdam a.i
De publicatie Alle Begijnen van Amsterdam, Vondel, Hooft, Huydecoper, v. Eeghen, De Clercq, Trip, Boissevain en anderen. is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 6.813 personen. Vanwege privacy zijn 190 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op maandag 16 mei 2016.


Dit is het overzicht van nagenoeg alle Begijnen van het Begijnhof te Amsterdam, van 1400 tot 1971, (in maart 2018) en van alle andere personen die aan het Begijnhof verbonden waren of iets voor het Begijnhof betekend hebben, zoals architecten, kunstschilders etc.
Daar het vaak onbekend is wanneer de Begijntjes precies geboren en/of overleden zijn, kloppen genoemde data nog niet alijd.
Waar bij de Opmerkingen "Echte Begijn" staat,( in maart 2018 zijn dit 653 dames) zijn we door hun Professie of andere vermelding in het Begijnhofarchief 100% zeker dat zij Begijn waren. Staat er "Begijn?" dan is het nog niet geheel zeker of zij Begijn of wereldse dame was. Bidprentjes zijn voor deze gegevens erg bruikbaar en gelukkig hebben we er een groot aantal kunnen bemachtigen.
Laatste wijzigingen:
Mede dankzij "Jan van Eeghen" veel over de Familie "van Eeghen" en mede dankzij www.familiedeclercq.nl de nagenoeg complete stamboom van de familie De Clercq en de Graeff. Ook veel info over de familie Crommelin en Trip, dankzij www.crommelin.org en www.beernink.com. Een groot deel van de gegevens over Boissevain komt van de mooie site: www.boissevain.org.
We vinden steeds weer nieuwe aansluitingen tussen Begijnen en hun familie: Maar ook nieuw ontdekte oude kunstwerken en geschriften komen boven water. Keizerin "Sisi" van Oostenrijk bijvoorbeeld heeft in 1884 Amsterdam bezocht, waarbij zij ook een bezoek aan het Begijnhof bracht. April 2015 tot september 2015 is er op het Paleis Het Loo een tentoonstelling geweest, waarbij dit item ook belicht werdt. Ook zijn er onlangs enige zeer oude muziekstukken uit omstreeks 1609 gevonden die op dit moment (2015-2018) nader onderzocht worden. Door samenwerking met het Begijnhof te Breda en de Rijksuniversiteit van Utrecht hebben we wederom enige zekerheid gekregen over Begijnen uit de periode tussen de 15e en 18e eeuw. Onlangs is er in het Catharijneconvent een tentoonstelling geweest met oude Kazuifels, waarbij ook eigendommen van ons Begijnhof werden tentoongesteld. In augustus 2015 is de restauratie van het 12 meter lange "Mirakelschilderij" van Antoon Derkinderen in de Kapel gereed gekomen en mede door vernieuwde verlichting is het beter zichtbaar geworden. Onze dank voor al uw hulp.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.




Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden



Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!