Stamboom Janse & Gajentaan

Foto van Kasper P.J. Janse
De publicatie Stamboom Janse & Gajentaan is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 1.100 personen. Vanwege privacy zijn 5 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 7 april 2024.


De oudste voorvader van de Amsterdamse familie Janse die in de boeken te vinden is, is Jan Jansen, de vader van turfdrager Willem Janse(n) die in 1769 geboren werd. Andere takken van deze familie leiden terug naar Frankrijk, Oost-Nederland en West-Duitsland. De herkomst van de (voornamelijk) Amsterdamse familienaam Gajentaan is de (Franse of Italiaanse ?) soldaat Matthijs Gaientaen die in 1648 in Utrecht overleed. Zijn twee zoons Cornelis en Jacob kwamen in 1663, resp. ca. 1685 vanuit Utrecht naar Amsterdam. Door de 'lastige' buitenlandse naam en de zeer varierende uitspraak ervan zijn er in 'de boeken' maar liefst 49 verschillende schrijfwijzen van dezelfde naam te vinden. Toch betreft dit allemaal leden van dezelfde familie. Ook de Limburgse tak Gaajetaan (v.a. 1820) hoort hierbij.
Hierbij een opsomming van de gevonden varianten: caietaan, caietan, gaaijentaan, gaaijentaar, gaaijentang, gaaijestaan, gaaijetan, gaaijetang, gaaitaan, gaajentaan, gaajentan, gaajentang, gaajetaan, gaantan, gaeijentaen, gaeijentoon, gaetaan, gaetan,gaientael, gaientaen, gaientan, gaientau, gaietaan, gaietaen, gaietan, gaijentaan, gaijentan, gaijentang, gaijeta, gaijetaak, gaijetaan, gaijetan, gaijientaan, gaijtan, gainentaen, gaintan, gaitan, gajatan, gajentaaij, gajentaan, gajentan, gajentang, gajesteijn, gajestijn, gajetaan, gajetan, gajetang, gajjendal, gasentaan, guetaan en haijentaan.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!