Stamboom Franke

Foto van Gerard Franke
De publicatie Stamboom Franke is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 1.994 personen. Vanwege privacy zijn 2.067 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op maandag 8 augustus 2022.


Mijn naam is Gerard Franke en ben geboren op 19 december 1952 in Manderveen en dat ligt in de Twentse gemeente Tubbergen

Een heel groot gedeelte van deze stamboom heb ik te danken aan Henk Weustink uit Hengelo.Hij heeft in 2004 deze stamboom mij terhand gesteld en ik ben hem daar dan ook zeer dankbaar om .

Zelf heb ik daarna veel gegevens van mijn moederskant (Harmelink) en van de kant van mijn vrouw (Lubbers en Derkink) hier aan toegevoegd als mede ook familiegegevens van na 2004.
Mijn familie komt dus uit Twente,(Tubbergen,Weerselo,Saasveld) en het grootste deel woont en werkt hier nog steeds.

De naam Franke is onstaan op een boerderij in Saasveld "de Fraank."
Deze boerderij staat er nog steeds.De bewoners kregen toen hun naam Francke.
Op deze boerderij woont thans de familie Veldhuis.Een aardig detail is dat een dochter van Veldhuis,geboren op deze boerderij, getrouwd is met een Franke.
De circel lijkt weer rond.

Onze tak van Franke heeft nog een bijnaam,n.l. Peter,(hij of zij is van 'n Peter).
Het is aannemelijk dat ene Gerardus Franke die getrouwd was met Susanna Paus een bewoning heeft gepacht of gehuurd van enen Peters nabij de molen van Frans in Hezingen.Daarom was de roepnaam van deze Gerardus Franke: '' Peters-Gait''.
Bron : Jaarboekje 2002 Stichting Historische Kring Vasse Mander Hezingen jaargang 21.Bijdrage Hans Schunselaar oktober 2002.

De naam van "Peter" wordt nu anno2010 nog steeds gebruikt.

Als U gegevens of vragen omtrent deze stamboom heeft, kunt U via genealogieonline contact met mij opnemen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden


Andere publicatie van Gerard Franke




Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!