Stamboom Van Rooijen x Vroon

Foto van Mirjam van Rooijen
De publicatie Stamboom Van Rooijen x Vroon is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 906 personen. Vanwege privacy zijn 55 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 8 november 2023.


Dit is de stamboom van mijn man, Antonie van Rooijen, zoon van Antonie van Rooijen en Anna Froom. De Van Rooijens vormen een NH-tak, afkomstig uit Bolgerij bij Vianen. Volgens mij zijn ze helemaal niet verwant met de RK-Van Rooijen uit de provincie Utrecht waar het inmiddels bekende rode boek over gemaakt is. Ook met de vele Van Rooijens uit Lexmond heb ik geen verbinding kunnen vaststellen. Bij de stamboom van Van Rooijen stuitte ik op het probleem dat een dominee een keer vergeten is de naam van de dopeling in het doopregister in te vullen. Ik ben van mening dat dit Arie moet zijn, maar het is natuurlijk nooit helemaal te bewijzen. Mijn schoonmoeder, Anna Froom, stamt af van de uitgebreide familie Vroon uit Vianen, waarvan Pieter Vroon, inmiddels ook in genealogie.online bekend, een voorouder is. Rond 1840 is er bij een klein deel van de familie de schrijfwijze Froom gehanteerd, terwijl de meeste kinderen onder de naam Vroon en soms Vroom verderleefden. Zeer interessant in deze familie is de tak van Marie Elisabeth Rouët. Zij stamt af van David Rouët, die met zijn ouders uit Piedmont (Italië) gevlucht is. Zij behoorden tot de religieuze groep de Waldenzen en werden in de 15e en 16e eeuw regelmatig vervolgd. In Nederland zijn zij opgevangen door de Waalse Kerk, maar zij zijn geen Hugenoten. Via Ron Malan, een genealogist van de PFO (Piedmont Family Organization) van Familysearch, heb ik heel veel Italiaanse notariële akten uit de 15e en 16e eeuw gekregen en zo een duidelijke familie kunnen reconstrueren. Tevens heb ik van hem veel informatie gehad over het leven toentertijd in de Valleien van Piedmont. Een interessant en onbekend stukje geschiedenis. Tijdens het werk aan m.n. de stamboom van Vroon heb ik via internet nieuwe mensen leren kennen met wie ik gegevens kon uitwisselen. Mijn dank hiervoor. Verder vind ik het leuk dat ik zelf anderen ook verder heb kunnen helpen.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden


Andere publicaties van Mirjam van Rooijen




Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!