stamboom Jaak De Vuyst

Wij hebben allemaal evenveel voorouders

(Seneca, Romeins filosoof, staatsman en toneelschrijver; 5 v Chr - 65 na Chr)

Meest recente aanpassing: 27/12/2018

Deze website bevat in eerste instantie de stamboom van de afstammelingen van Gabriel De Vuyst, gehuwd met Catharina Vanderstricht. Zij waren de ouders van Franciscus De Vuyst, gehuwd met Barbara Van Snick. Franciscus en Barbara woonden in de wijk "Huygeveld", vandaag nog een straatnaam in Sint-Antelinks (deelgemeente van Herzele).

Deze gegevens (dalende lijn - stamboom) werden aangevuld met mijn voorouders (stijgende lijn - kwartierstaten) en - gewoon omdat het leuk is te weten wie (hoe ver en soms ook hoe vaak) van wie familie is - de overige afstammelingen van die voorouders.

Vele afstammelingen wonen nu nog in en om Sint-Lievens-Esse. De vorige generaties waren dan ook behoorlijk honkvast (om praktische redenen: de meeste mensen waren toen landbouwers, en moesten 's avonds naar huis om de dieren te verzorgen).

De gepubliceerde gegevens zijn gebaseerd op publieke bronnen. In het kader van de wet op de bescherming van persoonsgebonden gegevens (GDPR) heeft iedereen uiteraard het recht zijn/haar gegevens (van nog levende personen) offline te laten halen. Een eenvoudig verzoek volstaat.


De makkelijkst bruikbare links naar de stamboom en kwartierstaten (telkens in wezen dezelfde informatie, in verschillende presentatievormen):

Verder op deze webstek vind je ook:

Bronnen:

Overigens heb ik ook heel wat genealogische gegevens van andere "takken" De Vuyst. Deze webstek bevat enkel gegevens van bloedverwanten (personen die al met "mijn" tak verbonden werden).

web analytics