Genealogie Duvalois

De publicatie Genealogie Duvalois is opgesteld door Henk Duvaloois (contact is niet mogelijk). en bestaat uit 24 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 30 maart 2010.


Vanaf 1955 bezig met het genealogisch onderzoek van deze naam, zowel in Nederland als België en Frankrijk (Picardie). Hierdoor heb ik een vrij uitgebreide en wellicht complete genealogie van deze naam. Alle in Nederland, met zijtakken in de USA, Canada en Australië, woonachtigen zijn afstammelingen van één stamvader: Willem du Valois uit Strijen. Geboortedatum en plaats onbekend. Overleden in 1692 in Strijen? 2x gehuwd, waarbij alle afstammelingen van zijn eerste vrouw zijn: Annigje Jacobs Gastdijck. Willem was meester Timmerman en heeft oa een hooghaars, een Zeeuws platboomvaartuig, gerepareerd. Dit blijkt uit het oudst in bezit zijnde document uit 1663. Een hardnekkig in omloop zijnde verwarring is, dat de afstamming terugvoert naar ene Willem de Valois uit Sluis. Deze tak sterft echter uit in 1686 met (Guilhelmus/Willem). Verder diepgaand onderzoek heeft aangetoond, dat er wel verwantschap moet zijn, echter de officiële bronnen/aktes zijn niet meer aanwezig. Een these toont aan, dat de oorsprong via Brugge in Picardie ligt.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen




Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!