Stamboom Lepoeter-Lepoutre

Foto van Kees Lepoeter
De publicatie Stamboom Lepoeter-Lepoutre is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 1.706 personen. Vanwege privacy zijn 1.032 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 8 april 2012.


Lepoeters en Lepoutres in Nederland. De Lepoutres komen oorspronkelijk uit Frankrijk, en wel uit de omgeving van Lille. In ieder geval sommige van deze Lepoutres waren Hugenoten en rond 1705 kwam een volledig gezin naar Groede in Zeeland (Zeeuws Vlaanderen) alwaar een Franse (hugenoten) kerk was. Éen van deze Lepoutres, Jean-Francois, had een zoon Jacques-Francois die naar Zuid-Beveland trok, en werd daar Jacobus Lepoeter genoemd. Alle Lepoeters stammen van deze Jacobus af. Rond 1800 was er een kleinzoon van deze Jacobus, genaamd Abraham Lepoeter die om onduidelijke reden uit Zeeland vertrok en in Gorinchem in 1810 aangifte deed van een zoon die Abraham Lepoutre werd gedoopt. De moeder overleed in 1818 en vader Abraham vertrok toen naar Haarlem en liet z'n zoon (8 jaar oud) alleen achter! Toen zoon Abraham in 1836 wilde trouwen is hij nog op zoek gegaan naar zijn vader maar die bleek al overleden. Zoon Abraham trouwde in 1836 met Huiberta van Haren die uit Niftrik (bij Nijmegen) kwam en verhuisde ook daarheen. Sinds die tijd wonen de meeste Lepoutres in Nederland ook in die omgeving. Zoon Abraham had 3 zoons (en een dochter) die allemaal rooms-katholiek waren en veel kinderen kregen. Vandaar ook dat de Nederlandse Lepoutre tak een uitgebreide familie is geworden met 3 uitgebreide takken. Ook in Frankrijk en België wonen nog heel veel Lepoutres die van de 16e/17e eeuwse Franse Lepoutres afstammen. In 2007 woonden er in Nederland 103 personen met de naam Lepoeter, en 156 personen met de naam Lepoutre. Zie http://www.meertens.knaw.nl/nfb/ Ik wil graag de volgende personen danken voor hun informatie: * Mijn vader, Gerard Jacobus Lepoeter. Hij heeft rond 1970 al de meeste Lepoeters tot 1705 in kaart gebracht en de stamboom ook gepubliceerd in Gens Nostra 1969 en 1972. * Victor Marinus Lepoutre, vroeger gemeentesecretaris te Wijchen. Heeft mijn vader in 1958 uitgebreid geschreven over de Nederlandse Lepoutres in de 19e eeuw. * Jo Heisen, die op http://www.gennet.nl/lepout/lepout/lepout-frm3.htm een uitgebreid overzicht geeft van de de Nederlandse Lepoutres * Pierre-Yves Gaveaux, Franse genealoog die mij geintroduceerd heeft in het archief te Lille en bij de genealogie-vereniging te Wambrechies. Via het archief in Lille is het gelukt de voorouders tot rond 1600 in kaart te brengen. * R.F. van Dijk, Regionaal Archief Gorinchem en Hans van Felius, Noord-Hollands archief hebben mij beiden veel informatie verschaft over Abraham Lepoeter, de vader van Abraham Lepoutre vanwie de Nederlandse Lepoutres afstammen * Vele verre Lepoeter en Lepoutre familieleden die hebben meegeholpen de huidige generatie in kaart te brengen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen




Vandaag in het verleden





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!