Genealogie Nicolaas Henriks van der Wel

Foto van Edwin van der Wel
De publicatie Genealogie Nicolaas Henriks van der Wel is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 1.189 personen. Vanwege privacy zijn 1 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 31 maart 2018.


Dit is een voorlopig resultaat van de zoektocht naar m'n voorouders met de naam Van der Wel sinds 2009.
Tot m'n verrassing blijken in mijn geboortestreek (Midden Kennemerland) alle mensen met de achternaam Van der Wel te herleiden tot Dirk van der Wel, die zich in 1787 in Beverwijk vestigde nadat hij in Amsterdam was getrouwd met Willemijntje van Putten.
Jarenlang kwam ik niet verder. Ik meende de wieg van Dirk vooral in Zuid Holland te moeten zoeken, waar de naam veel voorkomt. Totdat de geboorteplaats van Willemijntje (gevonden in een latere trouwacte) Raalte bleek te zijn. Onderzoek naar de geografische spreiding van de naam Van der Wel aan het begin van de 19e eeuw zette me vervolgens op het bij Raalte gelegen Dalfsen. En voor het eerst was daar een serieuze kandidaat dopeling met de naam Dirk van der Wel. Ik ga er nu vanuit dat dit de enige juiste is. Ook andere stukjes van de puzzel sluiten zo op elkaar aan, zoals de voornamen van de kinderen (geheel volgens de gebruikelijke regels van vernoeming) en de namen van familieleden. Bovendien kunnen Willemijntje en Dirk elkaar al goed gekend hebben in Zwolle, voordat ze beiden naar het westen zijn gegaan.

De gegevens zijn grotendeels ontleend aan openbare archieven.
Ik ga er vanuit dat de informatie nog niet compleet is en mogelijk op onderdelen onjuist. Mocht je als bezoeker over ontbrekende of strijdige gegevens beschikken, dan zou ik het op prijs stellen als je me daarover informeert.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!