Voorvaders Jos van Dijk uit Tilburg

Foto van Goijaart van Dijk
De publicatie Voorvaders Jos van Dijk uit Tilburg is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 644 personen. Vanwege privacy zijn 212 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 27 februari 2011.


Dit is de vaderlijn stamboom zoals Jos van Dijk uit Tilburg deze in de jaren '50 en 60' van de vorige eeuw heeft uitgezocht. Van zijn pensionering tot zijn dood in 1968 besteedde Jos 18 jaar met zijn neus in de boeken en archieven in heel Nederland. Zijn zoektocht leidde hem ook naar Parijs en Rome, naar oude kloosterbibliotheken en stadsarchieven. En passant zocht hij de stamboom uit van zo'n beetje iedere in 1950 in Tilburg levende persoon. Daarmee legde hij de basis voor wat nu de genealogische databank is van het Regionale Archief in Tilburg.

Uit die 'Collectie Jos van Dijk' compileerde hij een boekje met zijn eigen directe stamboom erin. Ieder van zijn 15 kinderen en de op dat moment al geboren kleinkinderen, kreeg een exemplaar. Jaren later, zo rond 2000 schreven twee van zijn kleindochters een aanvulling op dit 'Gele Boekje', waarin ook de kleinkinderen en achterkleinkinderen die tussen 1968 en 2000 geboren zijn, vermeld worden. In 2010, maakte kleinzoon Goijaart van Dijk (1969) op basis van die publicatie een GEDCOM-bestand, dat hier gepubliceerd is.

Rode Gerrit, oftewel Ghene Bey, dictus 'Rufus', de oudste stamvader van deze stamboom, blijkt de stamvader te zijn van een groot aantal families. Hopelijk voegt deze Stamboom van Jos van Dijk daar iets aan toe. Tevens wordt iedereen die iets toe te voegen heeft, uitgenodigd om contact op te nemen.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!