Genealogie Wielinga

Foto van Ton Wielinga
De publicatie Genealogie Wielinga is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 5.202 personen. Vanwege privacy zijn 369 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 28 september 2022.


Genealogische gegevens familie Wielinga, uit Sneek (Friesland). Kijk voor volledige informatie op Wielingaonline

Het uitzoeken van een stamboom vraagt veel geduld en zorgvuldigheid. Immers een fout in de gegevens is zo gemaakt. Een tikfout in een naam of datum kan het hele onderzoek op zijn kop zetten. Zijn dan de hier weergegeven feiten allemaal correct?

Naast het maken van een fout door de auteur zijn er diverse zaken die de “waarheid” geweld aan doen. Nee niet alles zal dus helemaal juist zijn! 

Getracht is om gegevens zoveel mogelijk via officiële akten te controleren. Als je dat zelf wilt, gaat daar uiteraard veel tijd in zitten. Wanneer je dan verder komt in de stamboom blijkt ook nog eens dat de familie van oudsher uit verschillende uithoeken afkomstig is. Het kan dan ook niet anders dan gebruik te maken van gedigitaliseerde akten voor zover aanwezig. Ook het leentjebuur spelen bij andere genealogen is gebruikelijk en niet aan te ontkomen. Hoe zorgvuldig zijn die geweest in het uitzoeken en controleren van de gegevens?

Ik zou zeggen niet veel zorgvuldiger dan de officiële instanties die gegevens van onze voorouders hebben opgetekend in de burgerlijke stand en/of kerkregisters.

AVG.

Met deze publicatie probeer ik te voldoen aan de AVG. Mocht u van mening zijn dat uw gegevens door mij worden geregistreerd m.b.t. deze genealogie, dan heeft u de volgende rechten:

1. de gegevens inzien 
2. laten rectificeren
3. laten wissen
4. laten beperken

Voor de volledigheid verwijs ik naar de website van: 
Het CBG over privacy met betrekking tot Genealogisch onderzoek. 

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden




Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen

Bekijk de statistieken

Tweede Wereldoorlogslachtoffers



De toegang tot de afbeeldingen van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.




Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!