Familie Trijntje de Boorder

Foto van Meindert Dijkstra
De publicatie Familie Trijntje de Boorder is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 80 personen. Vanwege privacy zijn 8 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 15 oktober 2014.


In 2009 overleed ome Siem Huigen 90 jaar oud. We hebben toen van hem zijn kleine bibliotheek over Zaandam, een doos fotos en natuurlijk zijn vele verhalen over kerk, maatschappij en familie geërfd. In 2010 kregen we van tante Ina, de nog laatst in levende van haar generatie een album van de familie de Boorder en aanverwanten. Een familiegeschiedenis in fotos zorgvuldig verzameld en bijelkaar geplakt (met kopien waar ze geen origineel kon krijgen). Centraal in het boek staan Yolanda Voorhaars grootouders: Trijntje de Boorder en haar man Abraham Huigen, ook wel bekend als "Bijbeltje". Skelet van een kleine familiegeschiedenis van een eenvoudig arbeidersgezin in Zaandam. We besloten er iets mee te gaan doen en ons vooral te concentreren op Trijntje en haar directe voor- en nazaten. Het is een klein monument voor ome Siem en tante Ina, familiehistorici, die helaas geen kinderen kregen om het na te vertellen

Meindert Dijkstra en Yolanda Voorhaar

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden

  • 143 jaar geleden - Geboorte van de Boorder (1881)
  • 143 jaar geleden - Overlijden van de Boorder (1881)





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!