Genealogie Rutte(n) / Ridderhof uit Dordrecht

Foto van Lucas van Heeren
De publicatie Genealogie Rutte(n) / Ridderhof uit Dordrecht is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 4.813 personen. Vanwege privacy zijn 717 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 22 oktober 2022.


Johannes Willemsz Rutten, afkomstig uit het Land van Gulik (Limburg) trouwde in 1649 met Maijken Willems uit Zwijndrecht.
Onder hun nakomelingen bevindt zich Johannes Rutten (1809-1884)
Johannes Rutten was kunstschilder en topografisch tekenaar, hij trouwde in 1840 met Mathilda Maria van Strij (1813-1878) zij is een kleindochter van Abraham van Strij (1754-1826) ook kunstschilder, Johannes was een van zijn laatste leerlingen.
Regelmatig trok Rutten de stad in om schetsen te maken van markante gebouwen, gebouwen die in die periode gesloopt zijn, zijn zo voor de vergetelheid bewaard gebleven.
Vanaf begin 1700 nam een aantal nakomelingen van Johannes Rutten en Maijken Willems de familienaam Ridderhof aan.
De familie Rutte, bekend van Rutte jenever, maakt geen deel uit van deze genealogie. Ik heb deze genealogie mede opgesteld aan de hand van gegevens die ik gekregen heb van de heer D. Rutten.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden


Andere publicaties van Lucas van Heeren

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van Lucas van Heeren





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!