Stamboom Das

Foto van Mathilde Schipperheijn
De publicatie Stamboom Das is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 173 personen. Vanwege privacy zijn 9 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 18 juni 2013.


Deze stamboom behelst de nakomelingen tot ca. 1910 van Hendricus Das en Joanna Wens. Hendricus was trompetter in het leger van de prins (Reg. Von Stocken) en zijn zoon is begonnen als ruiter, vervolgens opgeklommen tot kapitein in het leger van Napoleon. Hij is uiteindelijk meegegaan naar Moskou dienende in de Keizerlijke Garde, de Rode Lansiers. Hij is op de terugweg gesneuveld en liet 4 jonge kinderen achter. Zijn oudste zoon is ook nog enige tijd beroepsmilitair geweest, maar werd uiteindelijk kantoorklerk. Hij heeft nog wel meegevochten tijdens de Belgische opstand in 1830, maar heeft zich daar niet goed gedragen, want hij was volkomen ongeschikt voor het IJzeren Kruis, dat hem dan ook niet is uitgereikt. Hij kreeg 1 zoon en van die zoon stam ik af.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen




Vandaag in het verleden


Andere publicaties van Mathilde Schipperheijn




Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!