Stamboom Drogendijk - diverse geslachten

Foto van M.A. Stolk
De publicatie Stamboom Drogendijk - diverse geslachten is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 1.523 personen. Vanwege privacy zijn 2 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op donderdag 5 september 2019.


Naar analogie van mijn eerdere onderzoeken naar de namen Stolk en Goris heb ik in dit onderzoek geprobeerd zoveel mogelijk personen met de naam Drogendijk resp. Droogendijk etc. samen te brengen om te zien welke geslachten te onderscheiden zijn. Oorspronkelijk werd de naam ook wel als Droogendijck vermeld. Bij een aantal geslachten werd de naam generaties lang onveranderd en consequent als Drogendijk resp. als Droogendijk geschreven. Er zijn echter ook geslachten gevonden waarbij de namen binnen de familie en zelfs binnen het gezin wisselend voor komen. Dat was voor mij mede een reden de namen Drogendijk en Droogendijk samen te onderzoeken. Bij het onderzoek is overwegend uit de algemene openbare archieven geput en zijn particuliere bronnen niet of slechts nauwelijks geraadpleegd. In enkele gevallen is hulp gevraagd van het Stamboom Forum van Genealogie Online, waarvoor dank.

Het zal niet verbazen dat de oorsprong van de naam Drogendijk in het gebied van de Zeeuwse en de Zuid-Hollandse eilanden ligt. Een gebied met vele droge of slaperdijken binnen de natte zeedijken. Zoals zo vaak bij de naamgeving is er duidelijk sprake van een verwijzing naar een locatie. In de tak met haar wortels in Rijsoord e.o. is de naam bv. afgeleid van de aldaar gelegen "Drogendijk"- in later tijd later ook "Pruimendijk" genoemd - waar de betreffende personen gewoond zullen hebben. Bij andere geslachten zal de naam waarschijnlijk een soortgelijke achtergrond hebben. Dit betekent dat er niet sprake is van één familie, maar van een aantal verschillende geslachten, waartussen geen onderlinge verwantschap kon worden vastgesteld.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden


Andere publicaties van M.A. Stolk

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van M.A. Stolk





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!