familiearchivaris

Familiearchief Hermanno Schackmann

De oudste voorouder Hermanno Schackmann, geboren in 1656 in Alt-Schermbeck, Westfalen, Preussen, en in 1678 gehuwd met Catharina Kemners in Dorsten, Westfalen. Wegens het overlijden van echtgenoten volgen nog twee huwelijken, namelijk met Elisabeth Knottenberg en Catharina Gruetering. Daarmee heeft hij in totaal 9 nakomelingen gekregen. De mannen van de eerste generaties zijn allemaal smeden, later klokkenmakers en juweliers. Een familie dus met een rijke traditie van bekwaam vakwerk en kunst.

De gegevens in de Stamboom Schackman zijn grotendeels afkomstig van de heer Piet Bonfrer, overleden, die daarvoor veel archiefonderzoek heeft gedaan. Dit familiearchief dient voor het uitbreiden kennis over onze familiegeschiedenis, door middel van het verzamelen en uitwisselen van foto’s en achtergrondmateriaal en het onderlinge contact.

Familie Archivaris

De archivaris van dit familiearchief is Frits Arink. Samen met nog 9 deelnemers actief aan de familiegeschiedenis!

Gerelateerde genealogische publicaties:

Via dit digitale archief kunt u mij - Frits Arink - helpen met het vullen van het familiearchief en het beschrijven van de familiegeschiedenis.

Toegang tot dit familiearchief


Toegang tot dit familiearchief is alleen mogelijk na uitnodiging van de familiearchivaris. Wilt u toegang tot het familiearchief omdat u interessant materiaal heeft voor in het familiearchief of omdat u graag wilt helpen met het beschrijven van foto's?

Doe een toegangsverzoek