Stamboom Hillebrandt - De Beir Lokeren

Foto van Stefan Hillebrandt
De publicatie Stamboom Hillebrandt - De Beir Lokeren is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 7.992 personen. Vanwege privacy zijn 1.351 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op donderdag 12 april 2018.


Mijn grootvader en grootmoeder dienden de kuststreek te verlaten omwille van overstromingsdreiging tijdens de WO II. Ze verhuisden naar Doorslaar en daarna naar Eksaarde om daar een vishandel op te starten. Onze grootvader is spijtig genoeg jong overleden, waardoor de contacten met de West-Vlaamse tak beperkt zijn. Naast onze West-Vlaamse roots, waren we ervan overtuigd dat we ook Duitse en/of Oostenrijkse roots hadden (omwille van de familienaam). Op basis van het Belgische online rijksarchief, heb ik kunnen aantonen dat wij t.e.m. 1550-1600 verbonden zijn West-Vlaanderen. In Lisseweghe bestond er een plaatsje "Hille". Onze stamvader was naast landbouwer, kerkmeester ook "darinckdelver", dit is zout ontginnen door verbranding van o.a. veen. We vermoeden dat hieruit de naam is ontstaan (met dt, t of d). Naast de familie Hillebrandt onderzoek ik ook andere familienamen: Mahieu, Van Daele, Bracke, Van The(e)msche, De Beir en Cole. Opgesteld m.b.v. familiale archieven (bidprenten, doodsbrieven, foto's,...): Willy Hillebrandt, Marleen Hillebrandt, Suzanne Hillebrandt, Maria Hillebrandt, Margueritte Mahieu, Mariette Van Daele, Patrick Pringels, Michel Goossens,...

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!