Genealogie Lisette Bekx (Bekx en Heerings)

Foto van Jan Bekx
De publicatie Genealogie Lisette Bekx (Bekx en Heerings) is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 3.155 personen. Vanwege privacy zijn 390 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 16 april 2023.


Deze kwartierstaat (met uitbreidingen en zijtakken) heeft betrekking op de families Bekx(o.a.Helmond,Asten, Eindhoven) en Heerings(o.a.Leende, Heeze, Eindhoven). 

Belangrijkste takken zijn: Bekx(Becks, Bex, Becx afstammend van Jan Beck, Schout van Helmond), van Heugten, Welten, Kortooms, van de Kerkhof, Kessels, van Tulden, Verweijen, Heerings(Herinx etc.)( zie ook de afzonderlijke genealogie), Bollen, Giller( zie ook de afzonderlijke genealogie ), Cuijten, Heesakkers, Michels, Swinkels en van Boxel.

Een kwartierstaat is uiteraard "werk in uitvoering". Regelmatig worden nieuwe gegevens toegevoegd.  De gegevens zijn voor een aanzienlijk deel gebaseerd op via internet te raadplegen bronnen, m.n. RHCE, BHIC, Alle LImburgers, Bossche Encyclopedie. Relaties tussen personen worden alleen gelegd als daarvoor ook "bewijs" is. De bronnen zijn vermeld bij de betreffende personen of bij directe verwanten. In een enkel geval wordt een relatie gelegd met de vermelding dat deze onzeker is.

Tot slot: Dit document is opgedragen aan mijn helaas veel te vroeg overleden zus Lisette, gids en conservator(i.o.) op Slot Loevenstein, met wie ik de interesse voor geschiedenis in het algemeen en in die van onze voorouders deelde. Uit haar pen rolde het "Loesje": "Men denkt zeker dat zo'n kwartierstaat er in een kwartier staat!" (Maar dat was nog in de tijd dat internet nog niet zo'n hoge vlucht genomen had....)

Vragen, opmerkingen, kritische noten, correcties en aanvullingen zijn van harte welkom.

Overname van gegevens is toegestaan, MITS DE BRON VERMELD wordt.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden


Andere publicaties van Jan Bekx




Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!