familiearchivaris

Familiearchief Van Ywens naar Ibes

Beste familie, begin 2010 ben ik begonnen met het uitzoeken en opzetten van de Ibes familie stamboom. Rond het jaar 1800 liep ik vast en heb toen contact gezocht met Wim Ibes. Waarna we besloten om samen de familie stamboom verder uit te pluizen. In de familie gingen hardnekkige geruchten dat we oorspronkelijk uit Spanje zouden komen. Tot nu toe ben ik uitgekomen in het jaar 1628 en ben geografisch niet verder gekomen dan het voormalige Hertogdom van Geldern. De oudst gevonden voorvader heette Henricus Ywens en woonde in Kranenburg. De naam is in de loop der tijd gegaan van Ywens, Ijwens, Iwens, Ivens, ivis, ibis en tenslotte is in de bijlage van de trouwakte d.d. 15-11-1836 van Jan Ibes met Maria Jansen definitief de naam IBES vastgelegd. Maar de stamboom is nog lang niet klaar daarom het verzoek om zo veel mogelijk familie gegevens.

Familie Archivaris

De archivaris van dit familiearchief is Peter Ibes.

Gerelateerde genealogische publicaties:

Via dit digitale archief kunt u mij - Peter Ibes - helpen met het vullen van het familiearchief en het beschrijven van de familiegeschiedenis.

Toegang tot dit familiearchief


Toegang tot dit familiearchief is alleen mogelijk na uitnodiging van de familiearchivaris. Wilt u toegang tot het familiearchief omdat u interessant materiaal heeft voor in het familiearchief of omdat u graag wilt helpen met het beschrijven van foto's?

Doe een toegangsverzoek