Stamboom van de familie Kies en familie Damen

De publicatie Stamboom van de familie Kies en familie Damen is opgesteld door Rene Kies (contact is niet mogelijk). en bestaat uit 441 personen. Vanwege privacy zijn 151 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op maandag 21 oktober 2013.


In 1993 begon ik met het opvragen van akten aangaande mijn directe vaderslijn: rond 2000 kocht ik een pc en voerde alles wat ik had in GenoPro, en publiceerde het online. Daarop kreeg ik respons van Fedde Beijert, die mij een veel beter verzorgde genealogie overhandigde, met een betere opsomming van aktenummering. Later vond ik nog meer op Molair.nl, de site van Ludo Kies . Fedde Beijert overhandigde mij zonder copyrightvoorwaarden de familieklapper. Wat betreft de akten van de familie Damen, welke ik geheel heb opgezocht op de site WieWasWie, verwijs ik ook naar deze pagina wanneer men de betrouwbaarheid van de stamboom wil toetsen. Om de correcte informatie te krijgen heb ik verschillende familieleden die nog leven geïnterviewd, en veel informatie van personen uit de 20ste eeuw is hierin gefundeerd. Betreffende de 19de en de tweede helft van de 18de eeuw, zijn de hypotheses en theorieën voornamelijk tegen betrouwbaar aktebewijs. Aangaande alles voorafgaand 1710, is meer theorie met als bewijsvoering algemene historische gebeurtenissen. De enigste bron van de stamvader, Henrich Kies , en de kinderen van Heinrich Kies en NN Hagemeier, is overgenomen van J.Koster die de stamboom Griffioen Jellema, van Friese Adel, publiceerde op genealogieonline.nl. Zij zegt over de bronvermeldingen dat de basis ligt in de publicaties van Simon Wierstra op het internet over verschillende families en die data’s zeker kloppen. De overige data genoemd in J.Koster haar genealogische site zijn ook vaak geschat, zoals die van Henrich Kies en diens zoon Heinrich Kies. De stap van Fedde Henrichzn Kies naar Heinrich Kies heb ik genomen omdat de waarschijnlijkheid hoog is dat Heinrich zijn wettelijke vader is, maar misschien niet zijn biologische vader. Anders was de naam Heinrich verder opgenomen geweest in de nakomelingen. Fedde is trouwens naar waarschijnlijkheid geboren na de dood van NN Hagemeier. Niks is aangepast omwille van een theorie, en alles is opgebouwd vanuit een kern van feiten. Daar waar gespeculeerd wordt, worden de argumenten hierover breed uiteengezet, onderhevig aan een criterium van kritische analyse, en ruimte biedend voor de lezer om er een eigen mening over te vormen. De woorden “waarschijnlijk” en “ mogelijk” zijn zoveel mogelijk beperkt, en komen in getale het meeste voor 1710 in de stamboom Kies, en voor 1745 in de stamboom Damen. Van eventuele misleidingen van andere onderzoekers heb ik niks ervaren, in ieder geval geen bewuste misleidingen. Zo wel soms een fout betreffende een verkeerde foto bij een persoon, of een datumvermelding wat niet mogelijk is. Hiervan heb ik nooit iets zorgeloos overgenomen.

De meest eerlijke bronweergave van het onderzoek is:

-Akten verzameld door Rene Kies, betreffende de vaderslijn, tot en met Gerben Feddes Kies

-Fedde Beijert diens familieboek gebruikt als voorbeeld hoe de vermeldingen juist te documenteren

-Genopro, en later MyHeritage als software gebruikt om alles in te voeren

-Molair.nl van Ludo Kies als toetssteen gebruikt ter controle van mijn gegevens, en daar op de hoogte zijn gekomen van Heinrich Kies

-Hermien Kies, de nog levende nicht van mijn vader, mij laten voorzien van gedetailleerde familie-informatie met foto’s (ook wederzijds)

-Navraag bij naaste familieleden

-J.Koster die de stamboom Griffioen Jellema, van Friese Adel, publiceerde

Vanuit mijn persoonlijke filosofie is familie voor ieder familielid, en beroep ik me niet op copyright, en is men alleen onderhevig aan kopierechten van de brondragers die mijn genealogie verwerkt hebben, en aan de Nederlandse privacywetten. Het staat wat mij betreft gewoon ter beschikking voor verdere publicaties. Hierbij hopend dat het geheel verder geperfectioneerd en gezond bekritiseerd wordt, omwille van de waarheid en de feiten.



Bronnenlijst Internet.

- Haulerwijk.nl

- Meertens instituut

- Graftomben.nl

- wiewaswie

- vijfeeuwenmigratie.nl

- Molair.nl

- genealogieonline.nl

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!