Vallon de Boucheron

Foto van Ben Mulder
De publicatie Vallon de Boucheron is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 515 personen. Vanwege privacy zijn 4 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 19 maart 2022.


Een cliënt van me heeft zich gevestigd in het châtelette du Cheix, nog geen kilometer van ons huis in Biollet. Op zoek naar oorspronkelijke afbeeldingen van dit in 1792 - de franse revolutie - deels verwoeste kasteeltje heb ik de lijnen uitgezocht, waarlangs dit kasteeltje in het bezit kwam van de Boucherons. Rond 1225 brengt Marguerite, Dame de Biollet bij haar huwelijk Le Cheix in de familie de Roche-d'Agoux. Daarmee kreeg die familie ook Puy-du-Prat, le Bost-Magnat-Puy-Malsignat, la Voreille en les Termes in bezit en beheersten ze vanaf toen de hele Combrailles. Le Cheix gaat bij het huwelijk van Anne in 1538 over naar de familie le Loup (van Pièrre-Brune bij Espinasse) en komt in 1640 aan de Boucherons bij het 2e huwelijk van Gabrièlle le Loup, Dame de Biollet. In 1828 zijn de ruïne en gronden verkocht en een boerderij van de ruïne gemaakt. Rond 1920 is de huidige vorm ontstaan.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden


Andere publicaties van Ben Mulder




Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!