familiearchivaris

Familiearchief Van der Drift

Beste naamgenoten,

Deze verzameling gegevens bevat informatie over diverse families uit Holland en Brabant die door de eeuwen heen via huwelijk met elkaar zijn verweven en verbonden. Het betreft ondermeer de familienamen Van der Drift, Van Rooij en Van den Eerenbeemt.

De publicatie bevindt zich nog in een beginstadium (najaar 2013). De gegevens zijn vooral ontleend aan uitgebreid genealogisch onderzoek door wijlen G.H.J. van der Drift, oud-leraar Duits te Rijswijk en in mindere mate uit familiearchieven en diverse on-line bronnen.

De naam Van der Drift is te herleiden naar het woord 'drift', i.e. het water waarheen kooikers hun eenden dreven. Het (burgerlijk) familiewapen bestaat dan ook uit een afbeelding van twee drijvende eenden waarboven een springende kooikershond. De overwegend katholieke familietak heeft zijn oorsprong vooral in de bollenstreek. Het onderzoek van G.H.J. van der Drift uit Rijswijk gaat terug tot de 15e eeuw.

De andere, overwegend protestantse familietak, concentreert zich qua oorsprong rond Vlaardingen met een (eveneens burgerlijk) familiewapen voorstellend een zwarte adelaar op een goud vlak onder drie blauwe sterren op een zilveren balk.

Graag vraag ik iedereen die zich met het bovenstaande verbonden voelt, contact op te nemen teneinde via aanvullend onderzoek mogelijk nieuwe aansluitingen te vinden waarmee enkele hiaten in eerder onderzoek kunnen worden opgevuld.

Familie Archivaris

De archivaris van dit familiearchief is Jonne van der Drift. Samen met nog 2 deelnemers actief aan de familiegeschiedenis!

Gerelateerde genealogische publicaties:

Via dit digitale archief kunt u mij - Jonne van der Drift - helpen met het vullen van het familiearchief en het beschrijven van de familiegeschiedenis.

Toegang tot dit familiearchief


Toegang tot dit familiearchief is alleen mogelijk na uitnodiging van de familiearchivaris. Wilt u toegang tot het familiearchief omdat u interessant materiaal heeft voor in het familiearchief of omdat u graag wilt helpen met het beschrijven van foto's?

Doe een toegangsverzoek