Kwartierstaat Kimkes

Foto van Henk Kimkes
De publicatie Kwartierstaat Kimkes is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 248 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 15 maart 2015.


VoorwoordIn veel gezinnen wordt wel eens gefilosofeerd over de achternaam van de familie. Vragen wie de naam zal hebben aangenomen, of de naam een geografische dan wel een beroepsmatige aanduiding heeft, of mogelijk is afgeleid van de voornaam van een verre voorvader. Ook binnen het gezin waarin ik opgroeide, werd meer dan eens gefantaseerd waar de naam KIMKES aan kon worden gerelateerd. Mijn vader (Jacobus Kimkes, 1909 - 1978) vertelde dan steevast dat zijn broer Bastiaan (oom Bassie) wist te vertellen dat de naam KIMKES afkomstig was uit Frankrijk. Waarom Bastiaan Frankrijk noemde, was niet bekend. Toen ik besloot een poging te wagen te achterhalen waar de naam KIMKES werkelijk vandaan kwam, kon ik het oom Bas niet meer vragen. Hij was toen al jaren dood (1968). Hoewel wij formeel de naam KIMKES voeren, vertelde mijn vader ook dat het gezin waaruit hij voort kwam, niet bekend stond onder de naam KIMKES, maar als BLOEM. In zijn jeugdjaren (het gezin woonde destijds in de Davidstraat) wist hij niet beter dan dat hij, zijn vader en overige broers en zusters BLOEM heetten. Toen hij ook nog te berde bracht dat zijn oma, ELIZABETH de VRIES, de moeder van zijn vader PIETER KIMKES alias BLOEM, nimmer gehuwd was geweest, was het raadsel compleet. Uit voorgaande gegevens blijkt zonneklaar dat wij nimmer KIMKES hadden mogen heten maar met de achternaam de VRIES door het leven hadden moeten gaan. En waarom dan toch KIMKES. Bovendien was mijn nieuwsgierigheid gewekt welke rol de naam BLOEM in dit alles speelde.Na mijn pensionering in 2009, besloot ik mij in de materie te verdiepen, hetgeen resulteerde in een beschrijving van de kwartierstaat (6 generaties) van de kinderen van Pieter Kimkes en Jannegien Lammers en waarin onder meer wordt uiteen gezet waarom wij niet de VRIES heten maar met de achternaam KIMKES door het leven gaan.Uithuizen, oktober 2014Wie van de drie: KIMKES, de VRIES of BLO(E)M ??Rond het jaar 1800 werd te Osnabrück (Westfalen - Duits

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!