familiearchivaris

Familiearchief Bonkestooter

Welkom op de Bonkestooter familie web site !

De ons nu bekende familie geschiedenis begint in het eerste deel van de achtiende eeuw toen in ons land de energiedragers, wind, hout en turf waren. Verreweg de grootste energiedrager was turf. Zeker in de Nederlanden waar hout schaars was.

Door het kappen van bossen in de 15e en 16e eeuw, was hout schaars geworden. In die eeuwen werd bijna de gehele houtvoorraad gebruikt in de scheepsbouw.

Nee, turf was het die alle huizen verwarmde en waarop er werd gekookt.

Het vervenen van het hoog en laagveen begon op kleine schaal en voor eigen gebruik al in de 15e eeuw. In de 16e eeuw werd in 1551 de eerste hoogveencompagnie opgericht. Hier begon het vervenen op grotere schaal van het hoogveen en ontstond de oudste Nederlandse hoogveen kolonie, het huidige Heerenveen. Ook hier in deze streek begint de familie geschiedenis, Douwe Jacobs, zoon van Jacob Pieters uit Steenwijkerwold, trouwt met zijn Altien Eijs uit Luijnjebert een dorp in de buurt van Heerenveen.

Zij trouwen in Steenwijkerwold op 26 november 1769. En hier begint begint de tot nu toe bekende stamboom van de Familie Bonkestooter.

Onder het motto " Als je de familiegeschiedenis niet kent, weet je niet wie je bent ! " Dit archief biedt alle nakomelingen en verwanten van de familie´s : Bonkestooter, Bonkestoter, Hamming, Spigt, Rijk, en
de Goede de mogelijkheid zijn of haar familiegeschiedenis te leren kennen.

Familie Archivaris

De archivaris van dit familiearchief is Wolter Bonkestooter. Samen met nog 2 deelnemers actief aan de familiegeschiedenis!

Gerelateerde genealogische publicaties:

Via dit digitale archief kunt u mij - Wolter Bonkestooter - helpen met het vullen van het familiearchief en het beschrijven van de familiegeschiedenis.

Toegang tot dit familiearchief


Toegang tot dit familiearchief is alleen mogelijk na uitnodiging van de familiearchivaris. Wilt u toegang tot het familiearchief omdat u interessant materiaal heeft voor in het familiearchief of omdat u graag wilt helpen met het beschrijven van foto's?

Doe een toegangsverzoek