Genealogie Kortooms

Foto van A. Centen
De publicatie Genealogie Kortooms is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 336 personen. Vanwege privacy zijn 11 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op donderdag 3 maart 2016.


Deze genealogie betreft de hoofdzakelijk Zuid-oost Brabantse familie Kortooms, oorspronkelijk en in sommige takken nu nog geschreven als Cortooms. Varianten als Kortoms, Cortoms en Kortums komen voor. Over de herkomst van de naam is de Familienamenbank van het Meertensinstituut niet erg specifiek. Meerdere verklaringen zijn op grond daarvan mogelijk. Persoonlijk lijkt mij een samenvoeging van de voornamen Corsten en Thomas een aardige kandidaat.

Wat de geografische herkomst betreft komen we uit in Woensel (nu gemeente Eindhoven).

Dit bestand is een eerste versie, nog onvolledig, en zeker waar het de oudst vermelde personen betreft mogelijk (nog) niet correct. Aanvullingen, suggesties en correcties zijn dan ook welkom.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen






Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!