familiearchivaris

Familiearchief Wolters-Janssen

De voorouderlijke familie van mijn grootouders, Bernardus Gerardus Wolters, en Johanna Janssen, zijn afkomstig uit de Gelderse Achterhoek - resp. Silvolde//Ulft/Gendringen en Steenderen. In de voorouderlijke familiegeschiedenis worden m.b.t. Wolters genoemd: pastoor Wolters die bekend is m.b.t. de terugkeer van het genadebeeldje 'Maria van Renkum'. Zwager van voorvader Michiel Wolters was betrokken bij de afbraak van 'het huys Ulft' en bij de opbouw van de ijzerfabriek- de latere DRU.

Derk Wolters, gehuwd met Aleijda Knippenborg, lid van een bekende familie, was betrokken bij de beoordeling van de bouwkundige staat van 'het huys Ulft'. Wolters is, via Knippenborg, verwant geraakt aan de familie Hafkenscheidt - een vooraanstaande (bestuurders-)familie in Ulft.

In de voorouderlijke familie van mijn grootmoeder, Johanna Janssen, komt voor de naam Besselink – van het erve Besselink. Van de familie Besselink is vrij veel bekend.

Op mijn website (http://home.hccnet.nl/b.j.wolters/)vindt U meer info, zowel via de samenvatting als via de uitwerking in kwartierstaat (Janssen) en geslachtslijst (Wolters).

De doelstelling van deze tekst is enerzijds om U te informeren; anderzijds om suggesties te krijgen om de tekst uit te breiden en eventueel te verbeteren.

Familie Archivaris

De archivaris van dit familiearchief is B.J. Wolters.

Gerelateerde genealogische publicaties:

Via dit digitale archief kunt u mij - B.J. Wolters - helpen met het vullen van het familiearchief en het beschrijven van de familiegeschiedenis.

Toegang tot dit familiearchief


Toegang tot dit familiearchief is alleen mogelijk na uitnodiging van de familiearchivaris. Wilt u toegang tot het familiearchief omdat u interessant materiaal heeft voor in het familiearchief of omdat u graag wilt helpen met het beschrijven van foto's?

Doe een toegangsverzoek