familiearchivaris

Familiearchief john.pastoor

Pastoor, Rennes, v/d Pol, Bergh, van Mourik, van Dam.

Door de meisjesnaam van mijn grootmoeder van Rennes kon ik teruggaan tot 140 jaar voor Christus ,het is mij gebleken dat ik een directe afstammeling ben van de vader van Julius Caesar. Het is erg leuk om te lezen over de voorouders, b.v. hoe de katholieke bisschoppen vaak hun macht misbruikten en o.a. Floris I van Holland geboren in 1030 in Vlaardingen, ZH. is vermoord op 28 juni 1061 in opdracht van Bisschop Willem van Cuijck van Utrecht door de Graaf van Cuijk. Deze Bisschop was uit op de nalatenschap van de zoon van Floris 1. tw. Dirk V. Kort na het overlijden van zijn vader nam de Bisschop Willem van Cuijk het gebied Rijnland en Kennemerland in bezit. De vrouw van Floris I, geboren Geertruida van Saksen-Billung in 1028 in Schweinfurt DE. huwde daarom met een sterke bondgenoot in 1063 met Robrecht van Vlaanderen, met de bijnaam de Fries, welke samen met zijn broer Boudewijn het Rijnland en Kennemerland wisten terug te veroveren.

Familie Archivaris

De archivaris van dit familiearchief is Johannes Pastoor. Samen met nog 1 deelnemer actief aan de familiegeschiedenis!

Via dit digitale archief kunt u mij - Johannes Pastoor - helpen met het vullen van het familiearchief en het beschrijven van de familiegeschiedenis.

Toegang tot dit familiearchief


Toegang tot dit familiearchief is alleen mogelijk na uitnodiging van de familiearchivaris. Wilt u toegang tot het familiearchief omdat u interessant materiaal heeft voor in het familiearchief of omdat u graag wilt helpen met het beschrijven van foto's?

Doe een toegangsverzoek