Stamboom familie Duurkoop-Lieffering

Foto van C.J.G. (Kees) Duurkoop
De publicatie Stamboom familie Duurkoop-Lieffering is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 27 personen. Vanwege privacy zijn 59 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op donderdag 15 juni 2017.


Beste lezer,

Ik ben mijn stamboom aan het onderzoeken en dus geinteresseerd in gegevens van de voorouders van mijn ouders, C.J.G (Kees) Duurkoop sr. en A.P. (Jeanne) Lieffering-Duurkoop. Ik heb al vrij veel info over mijn moeders kant, de fam. Lieffering, gevonden via Myheritage.com (Site Fam. Duurkoop en Lieffering), maar zou nog wat meer willen weten over onze tak van de fam. Duurkoop uit Den Haag/Voorburg/Delfshaven/ Rotterdam. Ik vond recent dat mijn Voorburgse tak een zijtak was van de Delfhavense. Maar er blijven nog vragen over: Bijvoorbeeld de link naar: 

- de voorouders van onze voorlopige directe stamvader Justus Dürkop, geboren omtrent 1763 in Hannover. Op hem gaat nl. mijn familienaam Duurkoop terug. In 1788 trouwt  hij in Delfshaven met Trijntje van Spaa(L). Vanaf dat moment staat hij in de kerkanalen te boek als Joost Duurkoop uit het Hannoversche en daarmee start de stamboom van de Fam. Duurkoop in en rond Delfshaven. 
-  een oude beroemde gedocumenteerde Duurkoop: Hendrick Dürkopp, geboren 8-5-1736 in Dornum, Oost-Friesland, treedt in 1754 in dienst bij de VOC Hendrik Duurkoop en schopt het uiteindelijk tot Opperhoofd van Decima. (Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hendrik_Godfried_Duurkoop)

- een grote Duurkoop-tak in Zwolle/Zutphen/Dalfsen, die vooralsnog teruggaat op Bartram Duurkoop geboren 1729 te Hiltsheim (Hanover), 82 jaar oud, daghuurder van beroep, getrouwd met Hendrina Warners (boerin), voor het eerst genoemd in geboorte- en trouwacte van hun docher Geesje. Hij krijgt nog een zoon Peter en overlijdt in 1811 (waarbij hij Batram wordt genoemd en zijn vrouw Dina Werners.  Elders heet zij weer Hendrina Werners of Hendrina Teunissen)

- en een grote Duurkooptak uit Amsterdam vooralsnog teruggaand op Joannes Duurkoop, getrouwd met Hendrickje Tijse

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.




Index op familienamen






Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!