Stern-NL

Foto van Lucien Stern
De publicatie Stern-NL is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 8.500 personen. Vanwege privacy zijn 1.936 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op maandag 15 januari 2024.


Deze stamboom betreft de familie van Lucien Stern (Amsterdam 1956).

Stamvader is Berendt Stern(e) van de Sternhof in Handrup in Duitsland. Hij is geboren voor 1660 en is 27 december 1678 Bürger (poorter) geworden van Stadt Fürstenau na daar op 29 november dat jaar getrouwd te zijn met Agnesa Möller.

Zijn achterkleinzonen zijn rond 1800 als seizoenarbeider naar het gebied om Amsterdam gekomen om daar voor de groeiende stad in de tuinbouw te werken. Vervolgens zijn ze in Nederland getrouwd en gebleven. Sommigen hielden zich bezig met katoendrukken, maar velen waren warmoezier (groentenman).

De boerderij Sternhof is in de 18e of 19e eeuw verkocht aan een naastliggend boerenbedrijf en later afgebroken.

Naast Stern betreft de stamboom al mijn andere voorouders en probeer ik alle bloedverwanten in beeld te brengen. Van "aangetrouwden" vermeld ik alleen de ouders als deze bekend zijn.

Ik pleeg regelmatig onderhoud, maar upload de nieuwe/gewijzigde inzichten hier onregelmatig. Kortom het is (nog steeds) 'work-in-progress'.

Als u bezwaar hebt tegen vermelding van uw naam en/of bepaalde gegevens in de stamboom, dan kunt u dit via de contact pagina aan mij kenbaar maken. Ik zal er dan voor zorgen, dat die gegevens verwijderd of aangepast worden. 

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden




Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen

Bekijk de statistieken

Tweede Wereldoorlogslachtoffers



De toegang tot de afbeeldingen van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.




Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!