Stamboom Schuilenburg-Plender-van der Mei-Lampe

Foto van Rob Schuilenburg
De publicatie Stamboom Schuilenburg-Plender-van der Mei-Lampe is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 1.569 personen. Vanwege privacy zijn 176 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 3 januari 2024.


Op zoek naar de stamboom van ‘onze’ Schuilenburgtak is een hele uitdaging.

Onderweg kom je allerlei ‘aangetrouwde’ families tegen. Verdwalen in de geschiedenis van familienamen is een groot risico.

En ik ben verdwaald !

De zoektocht langs vele websites en gedigitaliseerde archieven heeft opgeleverd dat ik naast een eerste stap in de genealogie van Schuilenburg en Brouwer (van vaderskant) ook de stambomen van Plender en Westendorp (van moederskant) opgepakt heb.

Al zoekende kwam ik  aan vaderskant de familienamen tegen van Visser (met dank aan Jan Visser) en Buvelot.

Ook deze zijn voor zo ver mogelijk in mijn bijdrage meegenomen.

Van de kant van mijn echtgenote stromen de namen Van der Mei en de Haan binnen, net zoals die van Lampe en Slofstra.

Wat is er bij alle genoemde familienamen door veel mensen al veel voorwerk gedaan, waarvoor dank!

Ik heb dankbaar gebruik gemaakt van diverse edities van de Nederlandsche Leeuw! Met name ben ik dank verschuldigd aan de heren Van Burik en Kemp die zeer interessante feiten boven tafel krijgen over de families Smeets-van Coddenoerde en Schuilenburg, o.a. in realtie tot het geadelde geslacht Van Schuylenburch.

Er is nog veel te doen: correcties  en aanvullingen zijn noodzakelijk, opmerkingen welkom.

Het graaf- en spitwerk zal nog veel tijd en energie vragen.

 

Rob Schuilenburg
20-11-2018

 

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.




Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!