Kwartierstaat De Boer van moederskant Schmidt, Nederland en Duitsland (11 generaties)

Foto van Peter de Boer
De publicatie Kwartierstaat De Boer van moederskant Schmidt, Nederland en Duitsland (11 generaties) is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 596 personen. Vanwege privacy zijn 14 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 31 juli 2019.


Interessant voor verder onderzoek is de vraag of er ook een link is met de erfgenamen van het dorp Betzigerode, de familie Dalwigh en de Majoor Johann Christian Eckhard gen. Schmidt,[die met een adelijke erfdochter Hund getrouwd was. Zie https://de.wikipedia.org/wiki/Betzigerode . De namen zouden in de namenreeks passen. Hoe dan ook zijn er wel bepaalde linken tussen de geschiedenis van Betzigerode en een bepaalde vooroudertak. De status van het beroep van een aantal dominees en jagers in de tak Stannarius en de naamsverandering van Kanngieser naar Stannarius maakt het aannemlijk dat men in voorname kringen mee kon doen.Bij de geboorte van Christina Stannarius, is de peettante: 'Die adlige Fráulein Frederica von Dalwigh uit Betzigerode'. Johan Eckhard Schmidt uit Harle werkt aan het Ries'sschen Hofe. Bij Clara Catharina Stannarius staat vermeld: uit Betzigerode im Löwensteinischen Grund. De heren van Löwenstein-Westerburg waren eerder eigenaren van Betzigerode. Ernst Ernestus Stannarius is jager en boswachter von Dalwigk in Betzigerode.  Een broer van George Andreas werkt aan het Züsscher Hof. De opa van de vrouw van Eckhardt Schmidt uit Helmshausen, Johannes Volbott was musquetier in het Regiment Prins Friedrich; ook de meester-kleermaker Johann Eckhardt Schmidt uit Heimarshausen, was ook sergeant.    

 

 

 

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden


Andere publicatie van Peter de Boer




Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!