Genealogie Leijten (en naamvarianten)

Foto van Jan Leijten
De publicatie Genealogie Leijten (en naamvarianten) is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 9.737 personen. Vanwege privacy zijn 2.778 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 24 december 2023.


In deze publicatie probeer ik zoveel mogelijk personen met de naam Leijten en hun partner(s) in de Nederland en België in kaart brengen. Ook de naam varianten Leijte, Leijtens, Lijte, Lijten, Lijtens, Leite, Leiten en Leitens zijn hierin opgenomen.

De personen in deze publicatie zijn op dit moment ingedeeld in ongeveer 60 afzonderlijke stambomen. Elk van deze stambomen bevat personen met de naam Leijten (of variant) die in de 19e of 20e eeuw leefden. Stambomen, die voor 1800 uitgestorven zijn, zijn dus niet opgenomen. Ik blijf zoeken naar onderlinge relaties om het aantal stambomen te verminderen.

Ik streef naar betrouwbare informatie. Dit wil ik bereiken door zoveel als mogelijk gegevens uit primaire bronnen te gebruiken (aktes Burgerlijke Stand, Schepenbank en Kerkregisters). Als dit niet lukt gebruik ik gegevens uit onafhankelijke secundaire bronnen (zoals bijvoorbeeld bevolkingsregisters, databases, bidprentjes en begraafplaatsen). Als dit ook niet mogelijk is gebruik ik gegevens uit andere stambomen. Ik blijf echter bezig om de betrouwbaarheid van de gegevens op het hoogste niveau te krijgen.


Opmerkingen
→ Er bestaan grammaticale verschillen tussen Nederland en België. Voor personen uit Nederland hanteer ik de Nederlandse grammatica regels. Dit betekent dat de naam Leijten met “ij” wordt geschreven in plaats van “y”. Voor personen in België hanteer ik de Belgische grammatica regels; daar wordt deze naam als Leyten geschreven.
→ Kinderen van ongehuwde moeders met de naam Leijten (en varianten) zijn ook opgenomen in het overzicht. Bij wettiging van deze kinderen hebben zij de achternaam van de betreffende echtgenoot gekregen. Van deze gewettigde kinderen zijn geen aanvullende gegevens uitgezocht.
→ Kinderen die door een man met de naam Leijten (of variant) bij zijn huwelijk erkend zijn, hebben de achternaam Leijten (of variant) gekregen. Van deze gewettigde kinderen worden de gegevens uitgezocht conform de andere personen in deze publicatie.
→ Neem contact met mij op als u aanvullende gegevens, foto’s of gedachtenisprentjes hebt die ik kan opnemen in de publicatie. Ik stel dat erg op prijs.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.




Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden


Andere publicaties van Jan Leijten




Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!