familiearchivaris

Familiearchief Johannes en Anna Scholten-van de Poel

Ik wil zo graag weten hoe het afgelopen is met mijn betovergrootvader die geboren is in 1799 en die in 1858 met zijn vrouw Anna van de Poel en hun jongste kind Wilhelmina naar Brazilië is gegaan. Als landverhuizers op een zeilschip. Er is een lijst van aangekomen passagiers waar zij op staan. Er is een boekje: Povoadores Rio Grande do Sul 1857-1863 waarin hun namen staan. En er is een huwelijksakte uit 1870 van hun zoon Gerardus (*1836), die in Nederland bleef, waar hun namen op worden vermeld. Ook in het Koninklijk archief in Den Haag staan zij in een lijst van landverhuizers. Gerardus is mijn overgrootvader. Hij trouwde in 1881 met Janna Vurgers. (Hij was toen twee keer weduwnaar). Zij zijn de ouders van mijn oma: Berendina Scholten. Berendina is getrouwd met Gerhard Wilmer en zij zijn de ouders van mijn moeder Annie Wilmer(*1914).

Familie Archivaris

De archivaris van dit familiearchief is Roos Witten.

Via dit digitale archief kunt u mij - Roos Witten - helpen met het vullen van het familiearchief en het beschrijven van de familiegeschiedenis.

Toegang tot dit familiearchief


Toegang tot dit familiearchief is alleen mogelijk na uitnodiging van de familiearchivaris. Wilt u toegang tot het familiearchief omdat u interessant materiaal heeft voor in het familiearchief of omdat u graag wilt helpen met het beschrijven van foto's?

Doe een toegangsverzoek

Nieuws