Stamboom familie Radsma

Foto van Jeroen Radsma
De publicatie Stamboom familie Radsma is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 2.912 personen. Vanwege privacy zijn 68 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 17 mei 2019.


De familie naam Radsma is onstaan uit de familie Ratsma en begonnen in Noord-Oost Friesland in de regio van Dokkum in 17e eeuw.

Door de verhuizing van de admiralieit van Dokkum naar Harlingen in 1645 is de familie mee verhuisd naar Harlingen en daar lang verbleven. 

Uiteindelijk naar vele jaren van succesvol klokkenmakers te zijn geweest zijn ze verhuisd naar Haarlem eind 19e eeuw.

Daar is einde tweede oorlog in 1944 tijdens de sinterklaas razzia BC Radsma opgepakt en afgevoerd naar strafkap in Rees Duitsland waar hij uiteindelijk is overleden tijdens de strenge winter en verschikkelijke omstandigheden.

Vanuit daar is B. Radsma verhuisd naar Brabant als scheepsbouwer bij Trintella in 's-Hertogenbosch.

Daar is de familie Radsma gebleven en is nog steeds woonachtig.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen




Vandaag in het verleden





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!