Stamboom De Boer (HERZIEN)

Foto van Bas van der Heide
De publicatie Stamboom De Boer (HERZIEN) is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 33 personen. Vanwege privacy zijn 14 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 15 juli 2020.


Door een DNA-onderzoek kwam ik erachter dat mijn overgrootvader (Pieter de Boer, 1895-1987) wellicht een onecht kind zou zijn. Mijn DNA matchte met het DNA van de voor mij tot dat moment totaal onbekende families Feitsma en Van der Velde. De moeder van Pieter de Boer was Janna Brouwer (1862-1907) en op papier was de vader Geert de Boer (1839-1902). Het leeftijdsverschil tussen Geert en Janna was ruim 28 jaar.

Janna Brouwer was de tweede vrouw van Geert de Boer. Zijn eerste vrouw was Elisabeth Siegel (overleden in 1888). Met haar kreeg hij al een aantal kinderen, en met Janna Brouwer nog een paar. Ik trek nu in twijfel of de kinderen van Janna ook de kinderen van Geert zijn geweest. In ieder geval Pieter de Boer is dit niet. Hij is waarschijnlijk een zoon van veldwachter Rink van der Velde (1859-1938), geboren in het Friese Haulerwijk. Hij was van dezelfde leeftijd als Janna Brouwer. Janna was koopvrouw en het is goed mogelijk dat zij destijds in Friesland Rink van der Velde tegen het lijf gelopen is, met alle gevolgen van dien. Ook is het mogelijk dat Rink van der Velde in het voorjaar van 1895 in Oude Pekela is geweest. Geert de Boer had er een scheepswerf, daar kwamen veel gasten van ver.

Kortom: een spannend verhaal. Deze stamboom is een herziene versie van het gedeelte De Boer in mijn stamboom De Boer/Hazelhoff/Lukkien/Bos. Hierin ga ik dus niet uit van Geert de Boer als vader van Pieter de Boer, maar Rink van der Velde als vader. Of deze gegevens kloppen, moet verder onderzoek dat ik ga verrichten uitwijzen.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen



Andere publicaties van Bas van der Heide



Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen

Bekijk de statistieken


De toegang tot de inhoud van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.




Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!