Genealogie van der Crutzen, van der Does, Roumen

Foto van Viviënne Crutzen
De publicatie Genealogie van der Crutzen, van der Does, Roumen is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 13.250 personen. Vanwege privacy zijn 2.547 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 31 oktober 2023.


Piet van der Does was mijn buurman en kreeg van hem de stamboom. die ik inbracht op mijn computer. Zijn moeder heette Roumen (uitspreken als Roemen), wat ook de oorspronkelijke naam was. In de Franse tijd is de oe verandert in ou. tijdens het maken ontdekte ik een verbinding met mijn stamboom de familie Crutzen, waar van de oorspronkelijken naam CreutzerClaes is. dat verbasterd naar Crutzen. mijn familie Crutzen komt uit het vroegere Limburg en heeft hoofdzakelijk in en rondom Vaals/ Vols gewoond. ik heb nog 5 verschillende Crutzen in mijn stamboom staan. o.a. die van de Nobellprijswinaar Paul Crutzen. Mijn moeeder was een Delahaye, Bertha en Maria Delahaye waren getrouwd met de gebroeders Wiel en Huib Hoen. Via die familie kom ik uit bij de familie Limpens. Gaat terug naar 1345, de familie Limpens is ook weer verbonden, met de Familie Pelen of Peelen. Gaby Pelen is getrouwd met Dolf Brouwer, een familie die in de tijden van de mijn uit het noorden naar Limburg zijn gekomen, zoals vele families.  In de familie Pelen zit ook de familie van Helden, maar ook in de familie Roumen zit een familie van Helden, of ze familie van elkaar zijn, weet ik niet. in mijn stamboom zit ook de familie Engels, een vriendin van me Linda was mijn beginpunt. totdat ik bij de familie Schins terecht kwam en die zat ook in mijn famile. zo ook met Monique Dohmen ook een vriendin, een van oorsprong Duitse familie waarvan 1 zoon een schaapsherder in Vaals terecht komt en daar zit weer een verbinding met mijn familie. Gekscherend zeg ik wel eens de genen zoeken elkaar op. al mijn vrienden en vriendinnen zijn terug te vinden in mijn stamboom, ook veel mensen die ik gekend heb, vind ik terug in mijn stamboom. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!