De Tombe, van Tourcoing naar Leiden

Foto van Rita de Groot
De publicatie De Tombe, van Tourcoing naar Leiden is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 457 personen. Vanwege privacy zijn 7 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 27 april 2022.


In de 17e eeuw kende Leiden een groot aantal immigranten, afkomstig uit verschillende plaatsen in Frankrijk. Zij kwamen te werken in de Leidse textielindustrie, zo ook een aantal mensen met de familienaam De Tombe. In Leiden vestigden zij zich definitief en traden daar vaak in het huwelijk. Vervolgens zorgden zij voor een groot aantal nakomelingen, die ik al eerder in kaart heb gebracht.

Om het wat overzichtelijker te houden, heb ik de vele families ingedeeld in een aantal deelbestanden naar de plaats van herkomst in Frankrijk. Dit gedeelte beslaat de familieleden, afkomstig uit Tourcoing. Daarbij kreeg ik de hulp van de in Canada wonende Hein de Vries, die mij een overzicht stuurde van een belangrijk deel van het doopboek van die plaats. Daarmee kon ik een groot deel van de door mij al eerder verzamelde familieleden in Leiden koppelen aan hun Franse voorouders.

Een woord van dank aan de heer De Vries, die mij op deze wijze zo fantastisch geholpen heeft!

Rita de Groot

 

 

 

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie


Andere publicaties van Rita de Groot




Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!