Geslachtslijst familie Lels en Lelsz

Foto van Berend Lels
De publicatie Geslachtslijst familie Lels en Lelsz is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 6.538 personen. Vanwege privacy zijn 2.270 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 16 augustus 2023.


VOORWOORD bij de eerste druk

 

 

 

 

De tijd realiserend waarin de eerdere uitgave uit 1914 door Cornelis Lels (zie blz. 156) werd samengesteld, dwingt zeer veel respect af voor deze schrijver. Een geweldige hoeveelheid werk en tijd moet door hem hieraan besteed zijn.

Het bestaan van een afzonderlijke aanvulling op dit werk door het Centraal Bureau van de Genealogie in 1956, vroeg, naast bijwerking tot heden, om een geheel herziene uitgave. Voorzover mogelijk heb ik hierbij de leesbaarheid en overzichtelijkheid voorop gesteld. Zeer veel van het werk van Cornelis Lels was daarvoor bruikbaar. Voorzover nieuwe feiten konden worden toegevoegd, of onjuistheden konden worden rechtgezet, zijn deze integraal vermeld. In sommige gevallen is vanuit de vrouwelijke linie vrij ver doorgewerkt, maar dit is louter en alleen gedaan omdat veel informatie enthousiast werd aangedragen door familieleden uit betrokken tak. Omgekeerd is bij andere takken, waar deze informatie niet werd aangedragen, niet verder gezocht, daar de essentie van dit boekwerk toch de Lels(z)en betreft.

 

Parallel aan de speurtocht naar informatie over de laatste 40 jaar begon de Lelsz-Lels Stichting zijn gedaante te krijgen. Een extra stimulans hiervoor was enerzijds het circuleren in januari 1987 in Nederland van een invitatie voor een reünie Lels(z) te houden in de Verenigde Staten eind 1987. Dit bracht met name ondergeteken­de tot het navragen en registreren van woonplaats en adres van huidige nazaten in de takken Lels en Lelsz. Anderzijds noopten berichten over de sloop van de gevel van het Kapiteinshuis te Koudum, op 10 april 1987 vanwege instortingsgevaar, tot een snelle reddingsaktie. Het Kapiteinshuis, ook wel "Commandeurs­huis" genaamd, was eens een deel van het vermoedelijke geboortehuis van Gerrit Lelsz en Murk Lels(z) (z

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen




Vandaag in het verleden





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!