Stamreeks Van Leeuwen en Van Heijzen en Stamboom Hoogendam

Foto van Bernard(us) van Leeuwen
De publicatie Stamreeks Van Leeuwen en Van Heijzen en Stamboom Hoogendam is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 3.160 personen. Vanwege privacy zijn 64 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 13 februari 2024.


Dit GEDCOM bestand is gebaseerd op de e-bestanden van Genealogieonline, OpenArchieven en Bevolkingsreconstructie Zuid Holland 1811-1930 en de hieronder genoemde publicaties. Er is geen archiefonderzoek gedaan. Een gedetailleerd verslag is verkrijgbaar bij de auteur en beschikbaar in de bibliotheek van "Ons Voorgeslacht". 

De stamreeks van Van Heijzen is voornamelijk gebaseerd op "Van éénen stam", door L. van Helms van Eis, 2013.

De stamreeks Van Leeuwen sluit aan op de publicatie uit 1918 “Het Geslacht Van Leeuwen en zijne leengoederen in het oude Rhijnland” van W.S.G.A. en Jac van Leeuwen. Echter, er is onduidelijkheid over de generaties tussen Willem Willemsz van Leeuwen (1540-1650) en Willem Cornelis (1630??-1665??). Getracht is meer informatie te krijgen van dhr. Vennik, maar dat is tot nu toe niet gelukt. Een veronderstelde alternatieve opvolging (met één generatie minder) wordt gevonden bij Familie de Wit.

De Stamboom Hoogendam is vrijwel compleet. De basis is het boek van H. den Boer, “Vlaardingse Geslachten van ca 1500 tot 1750”, waarin de eerste
vijf generaties Hoogendam zijn beschreven, goed gedocumenteerd en een studie van J. Heemskerk en Mevr. Drs. P.M. Stoppelenburg waarin een
stamreeks Hoogendam tot in detail beschreven en gedocumenteerd is tot in de zestiende generatie, midden 20e eeuw. 

Commentaar en aanvullingen zijn van harte welkom: ber.vleeuwen@gmail.com

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen




Vandaag in het verleden





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!