Stamboom Familie Rijsouw; Riesouw; Risou

Foto van J.F.W.G. (Hans) Rijsouw
De publicatie Stamboom Familie Rijsouw; Riesouw; Risou is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 1.257 personen. Vanwege privacy zijn 282 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 20 april 2024.


Uit mijn stamboomonderzoek van de familie Rijsouw / Riesouw in Nederland bleek dat de verre voorouders afkomstig zijn uit het dorp "Schapen" (Kreis Lingen) in Duitsland met de familienaam Risou; Risau; Riso . Het bleek dat twee broers t.w. Johannes Theodorus en Hermannus Risou zich omstreeks 1770 vanuit Schapen hebben gevestigd in respectievelijk . Cuijk onder de naam "Rijsouw" en Wijchen onder de naam "Riesouw" Na uitgebreid onderzoek in Duitsland heb ik de samenstelling van de diverse takken van de familie Risou kunnen vastleggen en met zekerheid de familie gevonden waartoe de voornoemde broers behoorde. Hoewel de familienaam Risou tot begin 16 e eeuw wordt beschreven kon ik de stamvader voor deze familietak tot begin 1600 met zekerheid  herleiden. Dit onderzoek staat in deze stamboom beschreven. Aanvullingen en opmerkingen zijn zeer welkom.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden





Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!