stamboomgids

Barger-Compascuum Plaatselijk FamilieBoek | OrtsFamilienBuch

Titel
Barger-Compascuum Plaatselijk FamilieBoek | OrtsFamilienBuch

Beschrijving
Een genealogische publicatie door Pauline Berens met zoveel mogelijk mensen die geboren, getrouwd of overleden zijn in Barger-Compascuum, of er gewoond hebben, inclusief partner(s), kinderen en schoonzonen/-dochters, exclusief levenden.

Het meeste onderzoek betreft de eerste bewoners rond 1870, meestal katholieke Duitse kleine boeren, en hun nakomelingen. Rond 1900 t.t.v. de vervening zijn veel protestantse veenarbeiders in Barger-Compascuum komen wonen, afkomstig uit de rest van Drenthe, Friesland en Groningen. Het verloop was groot, mensen trokken met het werk mee. Ook kwamen er katholieke veenarbeiders uit Noord-Oost Overijssel, vaak oorspronkelijk uit Duitsland. Dat in m'n publicatie protestanten ondervertegenwoordigd zijn is historisch zo gegroeid. M'n vader was geïnteresseerd in Duitse voorouders, z'n laatste niet afgemaakte werkstuk ging echter over de veenarbeiders rond WOI.

Duitse data check ik op
https://data.matricula-online.eu/de/deutschland/osnabrueck/
Nederlandse op
https://www.wiewa


Categorie


Acties


Screenshot

Statistieken

Deze website is reeds 105 keer bezocht vanuit de Stamboom Gids. Er zijn 0 bezoekers die bovenstaande website een cijfer hebben gegeven, bent u de eerste? De gemiddelde waardering is een 0,0 (op een schaal van 10). Er zijn geen gebruikers die deze site hebben opgenomen in hun Mijn favorieten lijst.


Recensies

Er zijn nog geen gebruikers die deze website een recensie hebben gegeven. Bent u de eerste die een recensie geeft?


U mag een website maar één keer een recensie geven.Geef een recensie

Profiel afbeelding