stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Zoekresultaten 'Kin' (binnen één categorie)

Resultaten 1 - 9 van 9:

www.bhic.nl

Brabants Historisch Informatie Centrum

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in 's-Hertogenbosch is het Regionaal Historisch Centrum voor Noord-Brabant, met name het noordoostelijk deel van deze provincie. Het BHIC fungeert in formele zin als Rijksarchief in Noord-Brabant en als gemeentearchief en waterschapsarchief voor een aantal gemeenten en waterschappen gelegen in het noordoostelijk deel van deze provincie. Vanuit die functies beheert het BHIC enerzijds archieven en verzamelingen afkomstig van rijks-, provinciale en particuliere instellingen met als werkingsgebied de provincie Noord-Brabant of voorgangers daarvan, en anderzijds van ruim tachtig (voormalige) gemeenten en waterschappen gelegen in het genoemde noordoostelijk deel van deze provincie en eveneens van particuliere instellingen in dit gebied.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.geldersarchief.nl

Gelders Archief

Het Gelders Archief te Arnhem is het Regionaal Historisch Centrum voor de provincie Gelderland, de gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal, Overbetuwe en het Vallei en Veluwe. Dit archief is op 1 juni 2002 ontstaan door een fusie tussen het Rijksarchief in Gelderland en de opgeheven gemeentearchieven van Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal. Het beheert archieven en collecties van de 9e tot en met de 21e eeuw. Het Gelders Archief fungeert in formele zin als Rijksarchief in Gelderland en als gemeentearchief voor de vijf genoemde gemeenten. Vanuit die functies beheert het Gelders Archief enerzijds archieven en collecties afkomstig van rijks-, provinciale en particuliere instellingen met als werkingsgebied de provincie Gelderland of voorgangers daarvan, en anderzijds van de genoemde gemeenten (en eventueel daarin opgegane gemeenten) en particuliere instellingen en personen uit die gemeenten, zoals huizen, families, bedrijven, kerken, scholen, verenigingen en stichtingen.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.regionaalarchiefdordrecht.nl

Regionaal Archief Dordrecht

Het Regionaal Archief Dordrecht beheert het archief van de stad Dordrecht, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, en van dertien omringende gemeenten. Het is gevestigd op het Hof in Dordrecht. De gemeenten waarvan het Regionaal Archief de archieven bewaard zijn, naast Dordrecht, Alblasserdam, Binnenmaas, Cromstrijen, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Korendijk, Molenwaard, Papendrecht, Sliedrecht, Strijen en Zwijndrecht. Het archief fungeert als centrum waar, in samenwerking met de bewoners van Dordrecht en de regio, vorm gegeven wordt aan het geheugen van de samenleving. Duizenden archiefstukken, foto's, tekeningen, kaarten, boeken, tijdschriften en kranten zijn in het erfgoedcentrum ondergebracht. Die archiefstukken komen niet alleen van de overheid, maar ook van burgers, bedrijven, scholen, sociale instellingen, notarissen, kerkgenootschappen en sportverenigingen. Vrijwel alle documenten zijn openbaar. De archieven en collecties die door het Regionaal Archief worden beheerd, worden bewaard op het Stadsdepot aan de Dordtse Kil. De studiezaal is echter op het Hof in de binnenstad; stukken die men wil inzien moeten dus ruim op tijd worden aangevraagd.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

stadsarchief.rotterdam.nl

Stadsarchief Rotterdam

Stadsarchief Rotterdam bestaat sinds 1857 en is één van de oudste en grootste archieven van het land. Aan het hoofd staat de Stadsarchivaris, mevrouw drs. Jantje Steenhuis. Het archief is onderdeel van de gemeente Rotterdam en valt onder het cluster Dienstverlening. Wij zetten ons in om archiefstukken van de gemeente Rotterdam, die niet voor vernietiging in aanmerking komen, in goede en geordende staat te bewaren en te ontsluiten. Naast deze wettelijke taak zien we het als onze opdracht de geschiedenis van Rotterdam te bewaren en zichtbaar te maken. Stadsarchief Rotterdam voert de Archiefwet uit voor de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk en Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk) en voor Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, Waterschap Hollandse Delta, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de Milieudienst Rijnmond. Bij het archief werken ca. 70 medewerkers, vele vrijwilligers en stagiairs.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.regionaalarchieftilburg.nl

Regionaal Archief Tilburg

Het Regionaal Archief Tilburg (RA Tilburg / RAT) is de voortzetting van het Regionaal Historisch Centrum Tilburg dat op zijn beurt in 1997 ontstond na het samengaan van het Gemeentearchief Tilburg en een deel van het Streekarchief Oisterwijk. De gemeentelijke herindeling die op 1 januari 1997 van kracht werd haalde de basis weg voor het Streekarchief Oisterwijk. Het streekarchief was een gemeenschappelijke regeling tussen de gemeenten Oisterwijk, Moergestel, Hilvarenbeek, Diessen, Oost-, West- en Middelbeers, Goirle, Hooge en Lage Mierde, Drunen, Loon op Zand, Berkel-Enschot en Udenhout. Door de herindeling kwamen Udenhout en Berkel-Enschot bij de gemeente Tilburg, Hooge en Lage Mierde ging op in Reusel-De Mierden, Drunen naar Heusden en Oost-, West- en Middelbeers kwam bij Oirschot. Samenwerking met het Gemeentearchief Tilburg bood soelaas en zo ontstond een nieuwe archiefdienst. De uitbreiding van het aantal gemeenten vroeg om een nieuwe naam: Regionaal Historisch Centrum Tilburg (2001).

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.salha.nl

Streekarchief Langstraat Heusden Altena

Het SALHA of voluit Streekarchief Langstraat Heusden Altena is gevestigd in Heusden en is een samenwerkingsverband van de gemeenten Altena, Heusden en Waalwijk. Bezoekers kunnen op de studiezaal van het archief terecht om onder andere bouwvergunningen en particuliere, gemeentelijke, waterschaps- en kerkelijke archieven in te zien. Via de website kunnen archieftoegangen bekeken en doorzocht worden, maar ook archiefstukken gereserveerd worden voor inzage in de studiezaal. Bovendien zijn steeds meer archiefstukken digitaal beschikbaar en doorzoekbaar, zoals de foto- en filmcollectie en genealogische bronnen. Ook voor erfgoededucatie kan men bij het Streekarchief terecht.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.limburg.be/provinciaalarchieflimburg

Provinciaal archief | Provincie Limburg

Het Provinciaal Archief Limburg ondersteunt de werking van de provinciale administratie door alle documenten, opgemaakt of ontvangen door de beleidsorganen en de verschillende administratieve diensten van het provinciebestuur, te beheren. De dossiers hebben niet alleen een bestuurlijk-administratieve waarde, maar zijn ook cultuur-historisch belangrijk. Zij illustreren talloze facetten van de geschiedenis van de provincie Limburg en haar gemeenten tijdens de 19de, 20ste en 21ste eeuw. Onderzoekers kunnen terecht in onze leeszaal, waar wij ze begeleiden bij hun zoektocht naar informatie over hun gemeente, gebouwen, buurtwegen, waterlopen, enz.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.west-vlaanderen.be/archiefdienst

Provinciaal archief | Provincie West-Vlaanderen

De Provinciale Archiefdienst West-Vlaanderen werkt al meer dan 10 jaar met een geautomatiseerd archiefbeheersysteem: van 1997 tot 2003 met het programma ‘Dulle Griet’ van het Stadsarchief Gent, vanaf 2003 met de zelf ontwikkelde Access-toepassing Probat. In het kader van de provinciale subsidiëring, ondersteuning en begeleiding van de West-Vlaamse lokale archiefdiensten werd Probat vanaf 2005 gratis ter beschikking gesteld.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

AEZEL.eu

Limburgs knooppunt voor genealogie en Genealogie

Talloze vrijwilligers uit de hele provincie Limburg hebben de afgelopen jaren vele miljoenen genealogische, geografische basisbestanden, verhalen en collecties ingevoerd in de database van de website https://AEZEL.eu (sinds oktober 2020 in de lucht). De originele bronnen zijn beschikbaar gesteld door archieven en heemkundeverenigingen. Stichting LGGI coördineert het platform. AEZEL is daardoor een belangrijke kennisbron voor genealogische en geografische historische data in Limburg en ook door de provincie Limburg aangewezen als knooppunt voor genealogische en kadastrale informatie. De database bevat niet alleen alle gegevens uit de genealogische site AlleLimburgers (die op termijn uit de lucht gaat), maar ook nagenoeg alle kadastrale registers en minuutplans uit 1832-1840 zijn digitaal toegankelijk incl. scans van de originele bronnen. Aan het toevoegen van de meer recente kadastrale informatie en ook bevolkingsregisters wordt gewerkt. AEZEL is uniek omdat al deze gegevens in één database staan. Hierdoor kan in een keer in alle bronnen naar personen, locaties en hun geschiedenis worden gezocht. Of dit nu een boreling, een eigenaar, een bewoner, een overledene of een begravene betreft, je vindt met een paar klikken brongegevens uit aktes, registers, bidprentjes, begraafplaatsen. Belangrijker nog, hierdoor wordt het steeds meer mogelijk om verbanden tussen erfgoeddata te leggen.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website